Szeptember 11.

2019.09.11. 13:30

Tizennyolc

Tajthy Ákos jegyzete.

Tajthy Ákos

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Henny Ray Abrams

Ne a filmet nézd már! Hazajönnek anyáék, meglátják, hogy tévézel, és még a házid sincs kész, és már megint én leszek a hibás! – morogtam rá a tesómra. – Ez nem film, hanem híradó. Inkább nézd, végül is te akarsz újságíró lenni! Kit érdekel ilyenkor a házi? – vetette oda ő, ám az ilyenkor szokásos pimasz mosoly hiányzott az arcáról.

Döbbentem néztem. Ez a valóság. A tévében egyenesben mutatták a lángoló tornyokat, mi pedig – később már a szülőkkel együtt a nappaliban – néztük, és nem hittük el. Pedig igaz volt, nem mozifilm: tizen­nyolc évvel ezelőtt a World Trade Center ikertornyaiba két eltérített utasszállító repülőgép csapódott, és az ikonikus épület néhány óra múlva összeomlott.

Sok idő telt el azóta. A történtekről pedig dokumentumfilmek és filmek sora készült, és akkor még nem beszéltünk a tragikus esemény körül kialakult elméletekről. Hogy pontosan mi történt, talán sosem fog kiderülni. Ami biztos: akik a világ bármely pontján figyelemmel kísértük a 2001. szeptember 11-én történteket, örökké emlékezni fogunk arra a keddi napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában