jótékonyság

2019.09.12. 17:30

Tanszereket hoztak sok-sok szeretettel

Több doboz tanszerrel segítik a beteg gyerekek tanévkezdését a Miskolci Törvényszék dolgozói.

Hegyi Erika

Balról: dr. Horváth Dóra bírósági szóvivő, Madarassy Richárd munkatárs, Balogh Adrienn sajtószóvivő, Veress Ágnes és Bácskay Ágnes családbarát program munkatársai

Fotó: Bujdos Tibor

Sok-sok doboz adománnyal érkeztek szerdán szerkesztőségünkbe a Miskolci Törvényszék dolgozói. Harmadik éve már, hogy csatlakoznak lapunk iskolakezdési akciójához, mellyel a Gyermekegészségügyi Központban működő iskola diákjait segítjük közösen. Hiszen a tanévkezdés azokban a családokban is nehéz, ahol egészséges gyermekek nevelkednek, hát még ott, ahol valamelyik gyermek hosszú hónapokat tölt kórházban. A gyógyuló gyermekek számára felüdülés, ha a sokszor fájdalmas kezelések után a kórházi iskolában tanulhatnak, festhetnek, rajzolhatnak.

Kedves üzenetek

Horváth Dóra, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője lapunknak elmondta: az Országos Bírósági Hivatal által indított „Karrier, család, egészséges életmód” elnevezésű programjának része a karitatív tevékenység és az, hogy a bíróság a társadalmi felelősségvállalás jegyében minél szélesebb körben támogassa a rászorulókat. A bíróság idén először elnyerte a Családbarát Munkahely díjat, ami annak is köszönhető, hogy a kollégák önzetlenül támogatják a megyében élő rászoruló gyerekeket és felnőtteket.

– A törvényszék valamennyi járásbírósága, valamint a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság munkatársai is részt vettek az adományok gyűjtésében. Az iskolaszereket dobozokba csomagolták, arra pedig kedves, bátorító üzeneteket írtak, például azt, hogy „Gyógyuljatok meg!”. Valamennyi kollégánk részt vett a gyűjtésben, rendkívül lelkesen. Szeptember környékén már várják, hogy induljon az új akció. Van egy kedves kolléganőnk, aki az Encsi Járásbíróság bírósági titkára. Ő egy olyan kislányt nevel, aki újszülöttkorában májátültetésen esett át, ezért rengeteg időt töltött kórházban. A kolléganő is lelkesen felkarolta a tanszergyűjtési programot, és elmesélte, hogy a kórházban gyógyuló gyerekek mennyire örültek, amikor másokkal játszhattak, vagy olyan programokon vehettek részt, amelyek egészséges társaiknak természetes volt – fogalmazott a sajtószóvivő, hozzátéve –, a Miskolci Törvényszék 700 munkatársa érzékeny más emberek sorsára, hiszen amikor bíróként dolgoznak, akkor is mások sorsáról döntenek. – Az ilyenfajta társadalmi felelősségvállalást feladatunknak érezzük, és így kellene éreznie mindenkinek. Ha mi ezt megtehetjük, akkor meg kell tennünk, segítenünk kell! – hangsúlyozta Horváth Dóra.

Köszönjük

Az elmúlt hetekben olvasóink is sok adományt hoztak a beteg gyerekeknek. Köszönjük új és régi segítőinknek és a szirmabesenyői Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesületnek, akik szépen becsomagolt, hasznos tanszerekkel segítik a kórházban gyógyuló diákokat. A GYEK-ben működő iskola képviselőinek ma adjuk át az iskolakezdési akciónk során gyűjtött adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában