Avalon International School

2019.09.01. 17:30

Modern, inspiratív magániskola

Megnyitotta kapuit Miskolc első nemzetközi magániskolája, az Avalon International School.

Szaniszló Bálint

Fotó: Vajda János

A pénteken ünnepélyesen átadott Avalon International Schoolt, Miskolc első magániskoláját hétfőn már a gyerekek is birtokba vehetik. A Cambridge-i rendszerű iskolát a HELL-cégcsoport által támogatott Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány működteti. Az építkezés márciusban kezdődött, mondta Tóth Róbert ügyvezető. Az iskola a Sárga Csikó hotel-vendéglő helyére épült.

Új színfolt a városban

„Az Avalon International School új színfolt és nemzetközi szinten is vonzó intézmény Miskolc nevelési és oktatási palettáján, amely új, modern és inspiratív környezetben várja a gyermekeket – fogalmazott dr. Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője ünnepi beszédében. – Az óvoda és az iskola épülete, illetve felszerelése is tükrözi az iskola által képviselt értékeket, amelyek megfelelnek a 21. század módszertani, esztétikai és technikai elvárásainak.”

Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az építkezés márciusban kezdődött, maga az épület közel 5 ezer négyzetméter alapterületű.

A környezetvédelem fontos szempont volt az épület tervezésekor, ennek eredményeképpen saját napelem gondoskodik a megfelelő energiaellátásról. Az intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetve az egészséges és változatos étkezés biztosítására. Az óvodai részleg külön egységet képez két csoportszobájával, kinti tantermével, tornaszobájával, fejlesztőtermével, valamint a folyosón található játszószigetével. A diákok kilenc tanteremben, illetve speciális szaktermekben – többek között zeneterem, zeneszobák, számítástechnika-terem, fejlesztő tanterem – tanulhatnak. Az iskola rendelkezik továbbá természettudományi laborral, hang- és világítástechnikával felszerelt színházteremmel, valamint speciális képzőművészeti asztalokból álló képzőművészeti teremmel, az udvaron pedig külső tantermeket és tanulószigeteket alakítottak ki.

A diákok számos sportágat kipróbálhatnak, erre nyújt lehetőséget a tornaterem és a gumibevonatos burkolattal ellátott szabadtéri kézilabdapálya. Hatalmas játszótér található az udvaron, továbbá a gyerekek kertészkedés közben közelebbről is megismerkedhetnek a természettel. Mind a tantermekben, mind az óvodai csoportszobákban okostábla található, az elsős diákok pedig tabletet kapnak a tanulás és tanítás elősegítése érdekében.

Elsőre negyvenen

Az oktatást tekintve a magán­intézmény az óvodában a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, míg az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja alapján működik. Mind az óvodában, mind az iskolában brit anyanyelvi, valamint angolul kiválóan beszélő magyar pedagógusokkal indul az első tanév. A két óvodai csoportban és egy elsős osztályban, csoportonként 12-15 gyermek tanul majd, azaz idén összesen 40 tanuló kezdi meg itt tanulmányait.

„Az Avalon International School létrehozása a társadalmi felelősségvállalás fontos lépcsője, amely új gazdasági potenciált és fejlődési lehetőséget teremt a régió és városunk számára. Bízunk benne, hogy az iskola megnyitása olyan új szakembereket és befektetőket vonz városunkba, akik korábban a családjuk miatt nem vállalták a költözést” – tette hozzá Tóth Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában