Ezt írtuk anno 2009-ben

2019.09.16. 19:30

Mi ez a förtelmesen büdös?

Dögszagú anyagot hordanak a lezárt szikszói szeméttelepre.

Illusztráció

Aggodalmat keltett, hogy szippantós kocsiból zsiradékszerű valamit engedtek a Szikszó központjától három kilométerre levő, lezárt és rekultivált szeméttelepre.

A hírt 2009. szeptember 15-én írta meg az Észak-Magyarország, jelezve azt is: a helyi civil szervezet természetkárosítás miatt tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen. A megyei főügyészség nyomozást indít – tudatja az illetékes.

Rálőttek az ablakára

„Érdeklődve várjuk, kiderül-e, milyen anyagot azonosít a labor” – írja lapunk, kilátásba helyezve, hogy a fejleményekre visszatér a szerző, aki nem mellesleg maga is járt a szeméttelepen, és érzékletesen írja le, amit látott. Mindenesetre nem bezárt szeméttelepként jellemzi a helyet.

Megszólal a civil szervezet képviselője is, akitől megtudjuk: nem szokott megriadni. Ha törvénysértést tapasztal, megteszi a szükséges feljelentést. Nem következmények nélkül való a környezet és a természet védelme. Megesett már, hogy rálőttek az ablakára. Máig nem derült ki, ki lehetett az elkövető – olvassuk a nem éppen megnyugtató tényt. A mostani ügyről az a feltételezése, hogy a szikszóiak és mások egészsége is veszélybe kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában