Hová tűnt a Borsodi Víz?

2019.09.10. 19:00

Hatóság vonta vissza a gyógyvíz engedélyét

Tavasz óta eltűnt a boltok polcairól az egyébként gyógyvíznek nyilvánított nedű.

Nagy-Hankó Krisztina

Kivonták a forgalomból a Borsodi Vizet

Forrás: Borsodi Víz Facebook oldala

Találgatások egész sora övezi azt a tényt, miszerint eltűnt a boltok polcairól a népszerű Borsodi Víz. A fogyasztók nagyjából tavasszal szembesültek először a palackok hiányával.

Új töltősor?

A cég illetékeseit azóta sem sikerült elérnünk, csak annyit tudtunk meg, amit saját maguk tettek nyilvánossá. Ez év elején új töltősort állítottak be a régi elavult gépek helyett, amiket ki is próbáltak, de a termelés mégsem indult el, sőt határozatlan időre leállt.

Sikerült azonban megtudnunk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízotti Kabinetjétől, hogy hazánkban gyógy­vizet természetes gyógyhatásra utaló elnevezéssel ellátni csak Budapest Főváros Kormányhivatala engedélyével lehet. Ezért levélben fordultunk az illetékes szervhez. A rövid választ a hatósági engedéllyel kapcsolatban idézzük:

„A Brand Hungary Ásványvíz Forgalmazó Kft. – a Borsodi Víz nevű gyógyvíz elnevezésére, palackozására és forgalomba hozatalára vonatkozó – engedélyét Budapest Főváros Kormányhivatala a Kft. kérelmére vonta vissza. Az engedély visszavonására vonatkozó kérelmét a társaság nem indokolta.”

Egyelőre titok

Vajon mi vezethette arra a társaságot, hogy egy egyébként igen keresett termék forgalmazására kapott engedélyét maga vonassa vissza? Talán a víz minősége romlott meg, de ezt hivatalosan senki nem erősítette meg. Egyelőre a további kérdéseink nyitottak maradtak, de reméljük, mihamarabb válaszokat kapunk ezekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában