Miskolc

2019.09.30. 16:00

Érdekes esetek innen-onnan

A gyermekgyógyászok lillafüredi rendezvényén 41 angol nyelvű előadás hangzott el.

Orvos konferencia a Palota Szállóban

Fotó: Bujdos Tibor

Újabb nemzetközi szakmai konferenciának adott otthont Miskolc, a hétvégén a gyermekgyógyászok találkoztak Lillafüreden.

Nemzetközi kitekintés

A 18. Német–Horvát–Magyar Nemzetközi Gyermekgyógyász Találkozón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekegészségügyi központjának munkatársai tartottak előadást. A megnyitón többek között részt vett dr. Tóth Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettese és dr. Szabó László kongresszusi elnök. A rendezvényen 41 angol nyelvű előadás hangzott el, ebből hetet a miskolci gyermekegészségügyi központ orvosai tartottak, bemutatva a GYEK munkáját, érdekes eseteit.

 

Szó volt olyan érdekes esetekről, mint a csecsemőkori szamárköhögés, a myasthenia gravis, a gyermekkori stroke és a diabéteszes ketoacidózis, a védőoltási program nem várt eredményei, a molekuláris allergia vagy a Zika-fertőzés első felismerése Horvátországban, illetve az elsődleges immunhiány, de elhangzott előadás a kommunikációról a nem kommunikáló beteggel kapcsolatosan is.

Neves előadók

Több előadás foglalkozott a vizeletinkontinencia ellátásával Németországban, Horvátországban, Magyarországon, emellett szó esett a szívelégtelenségről és a szívtranszplantációról is – Németország egyik legnagyobb szívközpontjából. Előadást tartott a Wiesbadeni Gyermek- és Ifjúsági Klinika igazgatója, a gisseni gyermekkardiológia jelenlegi és korábbi igazgatója, a rijekai klinikai kórház gyermekhemato-onkológia vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában