Miskolc

2019.09.14. 13:00

Az egyetem gyakorlósulija lett

A szakminisztérium megindokolta, miért került a szakgimnázium az egyetemhez.

Hegyi Erika

Az elmúlt napokban többször is írtunk arról, hogy a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium augusztus 1-jei hatállyal a Miskolci Egyetem fenntartásába került, ennek okairól azonban senki nem tudott információt adni lapuknak. Megkérdeztük az egyetem fenntartóját is, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, ahonnan most kaptunk választ.

Indokolt döntés

Mint írják, „a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium kizárólag egészségügyi képzést folytat, ezért indokolt, hogy az intézmény fenntartója az egészségügyi karral és oktatókórházzal is rendelkező Miskolci Egyetem legyen.

Egymásra épülve

A fenntartóváltással az iskola a felsőoktatási intézmény gyakorlóiskolájává válik, így az egészségügyi szakképzés és felsőoktatás egymással össz­hangban, egymásra épülve valósulhat meg. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyéb képzést folytató intézmények egyetemi fenntartásba adását jelenleg nem tervezi, de a bevált modell későbbi alkalmazását elképzelhetőnek tartja. A tárca dolgozik a felsőoktatási bértábla átalakításán, vizsgálja az intézmények számláin elérhető források bérkompenzációs célokra való felhasználásának lehetőségét”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában