szemétgondok

2019.09.05. 10:30

A szelektív gyűjtés lehet a megoldás

A Bazár-tömbben tapasztalható szemétlerakás sokéves probléma.

Tajthy Ákos

Az érintett területen most kevesebb szemetet láttunk

Fotó: Kozma István

Még mindig koszos, elhanyagolt az egykori Bazár-tömb. Bár többször ígérték, a probléma nem oldódott meg, és nem úgy tűnik, hogy bárki foglalkozna vele – írta szerkesztőségünknek egyik olvasónk.

Képeket is mellékelt, melyeken a Bazár-tömb több pontján található, teljesen megtelt kukák és a földön szétdobált, szétturkált zsákok is láthatók. Szerettünk volna meggyőződni arról, hogy a probléma fennáll-e még, így kedden magunk is felkerestük az érintett területet.

Üresen sorakoztak

Ottjártunkkor némileg másképp festett a Bazár-tömb: bár a hűvös idő miatt talán még szomorkásabb volt a murvás parkoló összképe, a kukák nagy része katonás sorban és üresen sorakozott a parkolóház tövében.

A Bazár-tömbben tapasztalható – időnként illegális – szemétlerakás sokéves probléma. Szabó Máté városházi sajtószóvivő érdeklődésünkre azt mondta, dolgoznak a probléma megoldásán.

– A Bazár-tömbben a kukák áthelyezésével egyelőre megszűnt az illegális hulladéklerakás, de a rendészet és a városgazda fokozottan figyeli a területet. Emellett az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét is, hogy szelektív hulladékgyűjtést vezessen be a területen, mert az illegális lerakók nagy részén csomagolóanyagot helyeznek el, ami újrahasznosítható – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában