Edelény

2019.09.28. 19:30

A digitális tanteremmel bővült az iskola

Több szereplő összefogására volt szükség a pénteken átadott edelényi fejlesztéshez.

Horváth Imre

Az okostanteremben

Fotó: Kozma István

Vadonatúj digitális tantermet vehetnek birtokukba az edelényi Szent Miklós görögkatolikus iskola diákjai. A fejlesztés célja, hogy a technológia még közelebb segítse a tanulókat a jelenkor kívánalmainak megfelelő, az egyéni képességek felismerésére és kibontakozására koncentráló oktatáshoz. Az új digitális mintaterem ünnepélyes átadóját pénteken délután tartották.

Lépést tartani a fejlődéssel

A szépszámú megjelentet Barta József, az iskola igazgatója köszöntötte, majd prof. dr. Horváth Zita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára mondott köszöntőt. Hangsúlyozta: nagy dolog ez az ünnepi pillanat, hogy egy hátrányos helyzetű térségben ilyen innováció valósulhatott meg.

– Ez egy olyan iskola, amely az ország bármely részén megállná a helyét, az oktatásnál nagyobb innovációt pedig még nem találtak ki. Az itt tanuló gyerekek számára élménnyé válik az oktatás, és szívesebben jönnek be – mondta a helyettes államtitkár.

Sokat segít az oktatásban

Hellinger Teodor, a T-Systems Magyarország közigazgatási és állami nagyvállalatok divíziójának ágazatigazgatója arról beszélt, az ilyen beruházások során adnak valamit vissza a társadalomnak. A jól használt digitalizáció sokat segít az oktatásban, de felhívta a figyelmet arra is, az internetes tartalmak megosztásának világában fontos ennek veszélyeire is figyelni, meg kell tanítani arra is a gyerekeket, hogy kiszűrjék azt az információt, amely valóban érték.

Az Óbudai Egyetem dékánja, dr. Nádai László arról a programról beszélt, amelynek keretében oktatási intézményekkel együttműködve dolgoznak a műszaki felsőoktatásért.

Az új digitális tantermet Orosz Atanáz megyéspüspök szentelte meg, aki hangsúlyozta: fontosnak tartja az iskolában, hogy tartsák a lépést korunk fejlődésével. De aki a gázt nyomja, annak tudni kell a féket is kezelni, ezért tanítják a keresztény erkölcsöt is, hogy jól bánjanak a modern technológiával a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában