nyári munka

2019.08.01. 18:00

Ügyesen dolgoznak a csobádi diákmunkások

Szorgos diákokkal találkoztunk a napokban Csobádon, az önkormányzat épületében.

Hegyi Erika

Mészáros Mária (balra) és Mészáros Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Mészáros Mária és ikertestvére, Anna épp a kultúrterem ablakait mosták szép tisztára. Ők és társaik az állam által támogatott nyári diákmunkaprogram résztvevői.

Már tavaly is

Marika lapunknak elárulta, már tavaly is itt dolgoztak a nyári vakáció alatt.

– Nagy előnye, hogy helyben van, így nem kell utazgatnunk nagyobb településre, Szikszóra vagy Miskolcra. Mert ha itt nem lett volna lehetőség diákmunkára, akkor is dolgoztam volna, csak nem itthon. A munka érdekes és változatos. Volt, hogy a kiskertben locsoltunk és gyomláltunk, a hivatal épületében pedig a takarításban segítettünk. Az ablaktisztítás is a mi feladatunk, és természetesen a függönyöket is kimostuk, majd feltettük őket – sorolja Marika.

Anna hozzáfűzi: érdemes a diákoknak kihasználniuk ezt a lehetőséget, hiszen megtanulhatják, milyen igazi munkahelyen dolgozni. És persze a fizetés is jól jön, ami egy hónapra nettó 83 ezer forint.

– Én azt tapasztaltam az egy hónap alatt, hogy a munkát nem lehet félvállról venni, amit ránk bíznak. Rendesen, precízen és szorgalmasan kell dolgozni. Én a keresetemet egy kassai kirándulásra szeretném költeni – árulja el a diáklány.

A munkájukat ezen a napon Erzsébet felügyeli, aki kérte, teljes nevét ne írjuk meg. Mint fogalmazott, a lányok szorgalmasan és rendesen dolgoznak.

– Nagyon elégedett vagyok velük, csak dicsérni tudom őket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában