Szerencs

2019.08.23. 12:00

Tehetségeket kutattak sportban, művészetben

Tankerületi randevút tartottak Szerencsen a csokifesztivál startnapján.

Serfőző László

Átadták a felújított kollégiumot

Fotó: Serfőző László

Mintegy fél évtizedes múltra tekint vissza a Szerencsi Tankerületi Központ és a „Tegyünk a jövő géniuszaiért” Alapítvány által szervezett Sport és Művészeti Fesztivál, ami – amolyan rajtnapként – csatlakozik a Tokaj-Hegyalja kapujának csokoládéfesztiváljaihoz. Csütörtökön négy tankerület – Encs, Szerencs, Szikszó, Tokaj – közel félszáz iskolájának diákjai és pedagógusai találkoztak a Rákóczi-vár park­jában. A sportban, továbbá kulturális vonalakon is tehetségeket kutató randevú alkalmat adott a fiatalok modern- és néptánctudásának bemutatására – egyrészt, másrészt a pedagógusok gasztronómiai ismeretei is mérlegre kerültek, lévén – egy főzőverseny keretén belül – megvendégelhették tanítványaikat. A legjobb csapatok Egeli Zsolt alpolgármestertől vehették át díjaikat.

Fontosak a hagyományok

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, Nyiri Tibor szerencsi polgármester és házigazdaként Szabó Árpád tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket. Beszédükben hangsúlyozták a magyarság hagyományainak fontosságát, annak tanítását és elsajátíttatását az ifjabb generációk felé. Szabó Árpád a Szerencsi Tankerületi Iskolák fejlesztéseiről is beszélt, hangsúlyozva azokat a beruházásokat, amelyeket a tanintézmények felújítására és korszerűsítésére fordítottak, köszönhetően a Magyar Kormány támogatásának. A találkozón rendeztek egy tehetségkutató labdarúgó-bajnokságot, a legjobbaknak járó díjakat Szabó Tündétől, az EMMI sportért felelős államtitkárától vehették át a csapatok.

Átadó is volt

A számos, elsősorban sporthoz köthető bemutatókkal dúsított nap eseményeihez tartozott a Szerencsi Középiskolai Kollégium felújításának, energetikai fejlesztésének átadása, az avatószalagot Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Hajnal Gabriella NAT-ért felelős államtitkár, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Szabó Árpád tankerületi igazgató vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában