Hétköznapi hősök

2019.08.23. 09:00

Szavazzanak az Észak Hétköznapi hőseire!

Az igazi hősök köztünk élnek, tartja a mondás. Olvasóinkkal közösen már másodjára szeretnénk ezt bizonyítani, így idén is keressük hétköznapi hőseinket, akik köztünk élnek, és példát mutatnak emberségből, áldozatkészségből, kitartásból.

Pedagógus, egészségügyi dolgozó, önkéntes és egyéb kategóriában vártuk a javaslatokat, és szerkesztőségünk 3-3 jelöltje mellé olvasóink is szép számmal küldtek neveket. Azokat, akik elfogadták a jelölést, bemutattuk az Észak-Magyarországban és portálunkon is, illetve az alábbiakban újra elolvashatják a jelöltekről készült méltatást.

A négy kategória jelöltjei a folytatásban azért „küzdenek”, hogy elnyerjék a hétköznapi hősök címet. A szavazás augusztus 23-án indul, a voksokat az Észak-Magyarországban megtalálható szavazószelvényeken, valamint portálunkon adhatják le. A voksokat szeptember 6-ig várjuk, egy IP-címről naponta egy-egy szavazatot fogadunk kategóriánként. A kategóriák győzteseit értékes díjakkal jutalmazzuk, de a szavazók sem maradnak nyeremény nélkül, közöttük vacsorautalványokat sorsolunk ki.

Ismerjék meg jelöltjeinket, és szavazzanak arról, hogy ebben az évben ki legyen az Észak Hétköznapi hőse!


Önkéntes kategória

Kádasné Balogh Orsolya

Kádasné Balogh Orsolya nem tudja elviselni, ha nyomorúságos helyzetben lát állatokat vagy gyerekeket.

 

 

Beláz Viktor

Beláz Viktor 15 éves volt, amikor megalapította a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Tokaji Alapszervezetét. Nagy álma, hogy a légi mentőknél dolgozhasson, addig is előadásokat, foglalkozásokat, imitációkat tart gyerekeknek és felnőtteknek.

Zsófi-Reményvár Egyesület, Ináncsi Gergely elnök

Gyermekes családokat ment a Zsófi-ReményVár Egyesület, melynek elnöke Ináncsi Gergely. Élelemmel, ruhával és minden mással segítenek, amire csak szükség van.

Oláhné Lajtos Julianna

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány elnöke, szervezője, koordinátora 7 évvel ezelőtt hozta létre Miskolcon az országos alapítvány helyi szervezetét. Önkéntes munkával szeretne hozzájárulni a miskolci családok életének teljesebbé tételéhez.

 

 

Szilágyi Viktória

Viktória magának soha semmit nem kért, de másoknak annál többet. Abaújban úgy ismerik, hogy a szegények és rászorulók segítője. Pedig ő sincs könnyű helyzetben, hiszen 13 évvel ezelőtt egy autóbaleset után kerekesszékbe kényszerült.

 

 

Solymosi Árpád, a Szimfónia program szervezője

A Szimfónia Program a zene segítségével szocializálja a gyerekeket, és teremt jobb élet­lehetőséget számukra.

 

Zaveczki Tibor

A kívánság nevű videóblog létrehozójának célja, hogy beteg vagy nehéz sorsú gyerekek kívánságait teljesíthesse segítőivel együtt. Már öt kívánságot sikerült valóra váltaniuk.

 

Zsiga László

Zsiga László legnagyobb szerelme az abaúji parasztgazdaság elfelejtett eszközeinek, népi életének, emlékeinek gyűjtése. Féltve őrzött gyűjtésének emlékei történelmünk egy olyan oldalát mutatják meg, ami méltó a megőrzésre.

 

 

 


Pedagógus kategória

Balásné Molnár Ildikó

A miskolci zenetanár szerint mindegyik gyerekhez más út vezet. Mi a kulcs? Őszinteség és megértés, személyes kapcsolat és szeretet. A kis egyéniségekből egy osztályt, egy közösséget, egy kórust kell alkotni. Ez a tanítás művészete.

 

Harkályné Kovács Katalin

A szerencsi Rákóczi Zsigmond művészeti iskola igazgatóhelyettese, a dráma tanszék művészeti vezetője igazi pedagógustípus, aki időt és energiát nem sajnálva a gyerekekért él és dolgozik, szívvel-lélekkel.

 

Kiss Zoltán

A Miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára 17 éves korától tudta, hogy pedagógus szeretne lenni. We are the World című klipjük hatalmas népszerűséget szerzett az iskolának, de a ballagásra készült búcsúvideót is rövid idő alatt 65 ezren látták.

Maier Reimond

Az encsi táncpedagógus táncterme mindenki előtt nyitva áll az iskolában, szeretnek bejárni hozzá a gyerekek csak simán beszélgetni is. Rendszeresen szervez jótékonysági előadásokat.

 

Tamás Mária

A szerencsi Rákóczi Zsigmond iskola pedagógusa nem ismer lehetetlent a gyerekekért. Úgy az oktatásban, mint a nevelésben, mindent megtesz értük. Fontosnak tartja, hogy az ő osztályának tagjai mindenütt megállják a helyüket.

 

 

Vass Éva

A sajóbábonyi Deák Ferenc Általános Iskola tanára vezeti az iskola egyik legsikeresebb „tantárgyát”, a háztartástanszakkört, ahol a gyerekek az ételek elkészítésének fortélyait is tanulják.

 


Egészségügyi dolgozó kategória

Ákos Judit, Judit Házi Betegápolás

Egyedüliként biztosít házi betegápolást megyénkben a rászorulóknak Ákos Judit és csapata. A nap 24 órájában nyújt segítséget a nyolcfős szociális gondozó és ápoló csapat idős, beteg, magára hagyott embereknek.

 

Bacskainé Beluzsár Adrienn

A háromgyermekes édesanya 23 éve foglalkozik endoszkópiával a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház II. Belgyógyászati Osztályán endoszkópos szak­asszisztensként.

 

 

 

Dr. Csiba Gábor

A megyei kórház volt igazgatóját megtalálják a vészhelyzetek a közutakon. A végzettsége traumatológus, így napi szinten vészhelyzetekben dolgozott, ám az elmúlt húsz évben a kórházon kívül tíz életet is megmentett.

 

Domoszlai Tamás

A 31 éves mentőápoló szakközépiskolás korában még önkéntesként kezdte a Magyar Vöröskereszt megyei alapszervezeténél, ahol ma elsősegélynyújtó oktató. Idén júniusban pedig tizedik éve erősíti az Országos Mentőszolgálatot szaktudásával.

 

Dr. Fehér Annamária

A Semmelweis-díjas gyermekgyógyász a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának főorvosa. Pácienseinek köszönhetően Szent-Györgyi Albert orvosi díjra is felterjesztették két ízben.

 

Martos Tiborné

Miután maga is megjárta a poklot, Zsuzsanna szenvedélybetegeknek tart csoportfoglalkozásokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Semmelweis Tagkórházának pszichiátriai osztályán, az addiktológia részleg tapasztalati munkatársaként.

 

Dr. Török Lajos

A gyermek-alapellátás egyik megalapozója Miskolcon a 75 éves dr. Török Lajos, aki máig praktizál. Teljes odaadással és beleérzéssel gyógyítja kis pácienseit. Az orvosok érdekvédelmi szervezeteinek megalapításában is fontos szerepet töltött be.


Egyéb kategória

Farkas Károlyné

Vannak hősök, akik helytállásukkal és megtörhetetlen hitükkel mutatnak utat másoknak. A Sajónémetiben élő Farkas Károlyné az optimizmusnak, az élet szeretetének és a szülői felelősségvállalásnak a legkiválóbb példája.

 

Fila Tímea

Tímea 4 évesen csatlakozott a taktaharkányi tánccsoporthoz. Két éve a jobb lábát térd alatt amputálták. A fiatal nő azonban nem adta fel, és a tragikus baleset után másfél évvel újra a színpadra állt bizonyítva, hogy az akarat előtt nincs komoly akadály.

 

 

Hajdu Viktorné

A Hernádnémetiben élő Hajdu Viktorné idén különleges születésnapi kívánságával hívta fel magára a figyelmet: a családtagoktól és barátaitól olyan ajándékokat kért, amiket el tud vinni a GYEK onkológiai osztály daganatos kis betegeinek.

 

Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

A klub szabadidős, kulturális hobbitevékenységnek indult, mára azonban jószolgálati tevékenységet is folytatnak.

 

 

Németh Márta, Búzavirág Alapítvány

1997-ben jegyezték be a fogyatékkal élők segítését, foglalkoztatását célzó Búzavirág Alapítványt, amelyet az alapító Németh Márta úgy talált ki, mint ha pontosan Vámos­újfalura szabták volna.

 

 

 

 

Simon István

Simon István elhatározta, hogy addig nem halhat meg, amíg Tapolcán istenházához méltó templom nem lesz. Kitartásának köszönhetően 1994-ben telket kaptak, a templom átadását 2016-ban ünnepelhették meg.

 

 

 

Smajda Attila

Háromszáztizenhét méteren és egy éber váltókezelőn múlt, hogy nem történt súlyos tragédia március 1-jén Miskolc határában. Smajda Attila lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem ütközött össze két személyvonat. Szerinte csak a dolgát tette.

 

 

 

Újkazinci Baráti Kör

Az Újkazinci Baráti Kör önszerveződő, rendkívüli szociális érzékenységgel rendelkező társaság.

 

 

Az online szavazás eredménye kategóriánként

(végeredményt a szelvényen érkezett szavazatok feldolgozása után fogunk hirdetni).

 

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában