Bükkzsérc

2019.08.29. 15:00

Összejönnek a megyei vadászok

A régió legjobb favágó­csapatai mérik össze tudásukat szombaton.

Tóth Balázs

A tavalyi versenyen

Fotó: Tóth Balázs

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Stihl-favágóverseny régiós fordulóját Bükkzsércen, szombaton ráadásul a megyei vadásznapot is a településen tartják. Vasas Csaba polgármester szerint reggel kilenctől este tízig, amikor a retró diszkó kezdődik, tíz perc szünet sem lesz, mindig lesznek programok az eseményen. Ráadásul az időjárás mindig jó szokott lenni, remélik, marad a hagyomány.

– Huszonnégy főzőcsapat jelentkezett eddig a felhívásra, közülük tizennégy vadásztársaságokat képvisel. Nekik kötelező vadételt főzniük, a civilek bármilyen étellel nevezhetnek majd, az étkeket pedig szakértő zsűri bírálja, amelynek tagjai közt itt lesz Vomberg Frigyes és Ványi László is – mondta Vasas Csaba.

A program reggel kilenckor ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd vadászokat avatnak. A favágóverseny tíz órakor rajtol, 12–15 csapattal, akik között helyiekért is szoríthatnak majd a zsérciek. Ezenkívül lesz lovas rönkhúzás és rönkátvágóverseny is, nem maradhat el a Timbersports-bemutató, valamint a szponzorcég gépeinek prezentálása sem. Ebben az évben újdonság lesz a solymász-, illetve a vadászkutyás attrakció, valamint a vadbőgésről, vadhívásról is tartanak érdekes programot.

A színpadon este fél héttől az Öcsödi Hagyományőrző Népdalkör, majd a Zsérci Summás Énekegyüttes lép föl, este nyolckor pedig az Apostol együttes koncertjére várják a közönséget, s a napot tűzijátékkal, majd retró slágerekkel zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában