Patika a patika

2019.08.10. 16:00

Oktatási központ lett a kórház gyógyszertára

Miskolcon működik a régió és az ország egyik legjobb intézeti gyógyszertára.

Tajthy Ákos

Dr. Kozma Ádám főgyógyszerész

Fotó: Kozma István

Európai oktatási központtá vált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház intézeti gyógyszertára – jelentette be pénteken délelőtt dr. Révész János, az egészségügyi intézmény főigazgatója és dr. Kozma Ádám főgyógyszerész.

A legkorszerűbbek között

– A betegellátó osztályok mögött számos olyan osztály működik a háttérben, ami feltétlenül szükséges a betegek gördülékeny és biztonságos ellátásához. Ezek közül talán az egyik legfontosabb az intézeti gyógyszertár, melyről érdemes tudni, hogy a miénk a Semmelweis Egyetem hasonló osztálya után a második legnagyobb ilyen létesítmény. Működését, logisztikáját tekintve viszont talán nem túlzás kijelenteni: ez az ország legkorszerűbb intézeti gyógyszertára – hangsúlyozta dr. Révész János.

 

Dr. Kozma Ádám kiemelte, az általa vezetett osztály mindig törekedett arra, hogy a gyógyszerelést olyan szintre emelje és tartsa is fent, amely megfelel a hazai és a nemzetközi elvárásoknak.

– Ezt bizonyítja az is, hogy idén európai oktatási központtá válhattunk. Ez lehetőséget teremt külföldi kollégák fogadására, csereprogram kialakítására. Ez azért fontos, mert ennek köszönhetően ismereteket cserélhetünk, megoszthatjuk tapasztalatainkat egy egységes eljárás kialakítása érdekében – hangsúlyozta.

A főgyógyszerész hozzátette, az intézeti gyógyszertár a jövőben is arra törekszik, hogy a kórház valamennyi betege európai színvonalon részesülhessen gyógyszeres terápiában a központi kórházban és tagintézményeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában