jótékonyság

2019.08.29. 10:00

Motorosok gyűjtöttek játékokat a GYEK-nek

Újabb tagokkal bővült a kórház támogatói társasága.

Bájer Máté

A motoros adományozók egy része

Fotó: Bujdos Tibor

Mintegy negyven motoros jelent meg azon a szerdai sajtóeseményen, ahol számos játékot adtak át a központi kórház számára: rengeteg plüss, készségfejlesztő- és olvasókönyv, valamint baba talált új otthonra a gyermek­egészségügyi központban egy civil gyűjtés eredményeképp. Számos hasonló adományozás történt az utóbbi időben, ami dr. Révész János főigazgató szerint azt jelzi, hogy a társadalmi összefogás az egészségügyi ellátórendszer felé egyre szélesebb körökben nyilvánul meg.

Számos helyen

Ez alkalommal a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen nevű civil szerveződés adományait fogadták. Az amerikai mintára alakult csoportnak elsődleges célja, hogy jelenlétükkel fékezzék meg a zaklatásokat, ismeretségüket azonban különböző jótékonysági célokra is gyakran felhasználják.

„Egy facebookos bejegyzésben láttuk, hogy a kórház kifogyott a játékokból. Alapvetően a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet részére gyűjtünk minden évben, de a program szerencsére mára túlnőtt az eredeti célon. A vidékről beérkező játékokat helyi kórházaknak adjuk oda. Számos helyen jártunk már, most pedig Miskolc is sorra került” – mondta Mihály Zsolt, a csoport vezetője, aki azt is elárulta, hogy fontos a játékok szelektálása, hogy csak a valóban jó állapotú, használható darabok kerüljenek a gyerekek kezébe. A gyűjtésben részt vettek a Gömöri Motorosok is, akik egy teli csomagtartónyi gyermekjátékkal járultak hozzá az adományozáshoz.

Segítsük együtt a beteg gyerekek évkezdését!

Tanszereket gyűjtünk a kórházban működő iskola kis diákjainak. Várjuk az adományokat!

Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással. A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik. Lapunk három évvel ezelőtt elhatározta, hogy a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk!” akciónk mintájára iskolakezdési „Segítünk!” akciót indít.

A kórházi tagiskola számára tanszereket és kézműves-foglalkozásokhoz szükséges anyagokat, eszközöket gyűjtünk, melyekre nagy szükségük van a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek. Az adományokat szeptember 10-éig várjuk szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában