szabadidő

2019.08.27. 08:30

Mondd, neked mi lesz majd az új hobbid?

Számtalan lehetőség közül csemegézhetnek a kicsik és szüleik a hobbiválasztó héten.

A Meggyeskert Angol-Magyar Óvoda prezentációja a hobbiválasztón

Fotó: Ádám János

Egyhetes hobbiválasztó „forgatagra” várja a gyerekeket szüleikkel a Női Erőforrás Család és Karrier­Pont augusztus 26. és 30. között naponta 9.00 és 11.00, valamint 16.00–18.00 között Miskolcon, a Széchenyi u. 17. alatti Weidlich-udvar földszintjén található közösségi térben.

Tánc-, sportegyesületek valamint zeneiskolák bemutatói, gyermekjóga, nyelvi fejlesztő foglalkozások vagy éppen tehetséggondozó programok ismertetői – ilyen és ehhez hasonló programok közül válogathatnak azok a szülők, akik gyermekeikkel ellátogatnak a héten a Weidlich-udvar földszintjére.

 

A szervezet miskolci szakmai vezetője az Északnak azt mondta, a program a térségben hiánypótlónak számít.

– A hobbiválasztót idén először szerveztük meg, mégpedig azzal a céllal, hogy segítsünk azoknak a családoknak, akik így a tanév kezdetével azon gondolkoznak, hogy hova, milyen szabadidős foglalkozásra írassák be a gyermeküket – kezdte Hiripi Edina.

Gondot okozhat

„Kisgyermekes anyaként magam is tapasztalom, hogy a szülőknek sokszor okoz gondoz az időhiány, vagyis nem tudnak kellő időt fordítani arra, hogy minden lehetséges klubot, sportegyesületet, zene- és tánciskolát felkeressenek mielőtt a gyerek szabadidős programot választ magának. Az egyhetes programsorozatunk ebben szeretne segíteni a családoknak” – tette hozzá. A hobbiválasztó hét alkalmat teremt arra, hogy a családok egy helyszínen ismerkedjenek meg a lehetőségekkel, szervezettel és intézménnyel, valamint azok oktatóival, edzőivel.

A Család és KarrierPont egy órarendet is készített, amelyben órás, félórás váltásokban mutatkoznak be miskolci intézmények és egyesületek (ez az órarend elérhető a www.noieroforrasmiskolc.hu oldalon).

Az egy hét alatt 14 szervezet, egyesület és iskola mutatkozik be. Lesz karate, jóga és többféle táncbemutató, minikoncert, ízelítő informatikai és nyelvi képzésről, valamint fejlesztőtevékenységekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában