Csupa ötös

2019.08.21. 20:00

Jutalom a sok ötösnek

A kitűnő bizonyítvány mellé ingyenbelépőt kapott a Diósgyőri várba, akinek megkaptuk a fotóját.

Az Észak-Magyarország történetében régi hagyomány, hogy megjutalmazzuk a tanévben kitűnő bizonyítványt szerzőket. Arra kértük a szülőket, hogy lapunk internetes portáljára, a Borsod Online-ra töltsenek fel fényképet a gyermekről és a kitűnő bizonyítványról; lapunk így a kitűnő bizi mellé ingyenes belépőt nyújtott a gyerekeknek a Diósgyőri várba, tárlatvezetéssel. A gyermekek fotói meg is jelentek lapunkban – mint az itt látható diákoké is –, akikre bizonyára büszke az egész család.

S hogy mit láthattak a diákok jutalomként ebben az évben?

Történelmi időutazásra, várbéli barangolásra, interaktív idegenvezetésre hívta a csupa ötös tanulókat az Észak-Magyarország és a Diósgyőri vár. Udvarhölgyek és lovagok korabeli öltözetben kalauzolták (és kalauzolják majd azokat, akik ezután indulnak útnak) a látogatókat, a vendéglátók régies nyelvezetükkel szintén a középkort idézik. Izgalmas és szórakoztató módon meséltek/mesélnek a vár tör­ténetéről, az itt zajlott diplomáciai eseményekről, szövődő szerelmekről, intrikákról, cselszövésekről és a középkori mindennapokról. Izgalmas kalandban van része kicsiknek és nagyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában