Ricse

2019.08.26. 07:30

Fizikai munkát végzett évtizedeken keresztül

Kereken száz esztendeje született Gál Erzsébet, Cigánd legidősebb lakója.

Gál Erzsébet

A 100 esztendős Gál Erzsébetet a közelmúltban az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Ricsei Otthona Pszichiátriai betegek otthonában köszöntötték az intézmény kápolnájában.

Megható ünnepség

A megjelent vendégeket Bodnárné Fodor Zsuzsanna, a ricsei pszichiátriai otthon vezetője köszöntötte.

Az ünnepségen részt vett Gál Jánosné gondnok, Erzsike néni hozzátartozója, Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője, dr. Szepesy Márk, Cigánd jegyzője, Radomszki Lászlóné, az SZGYF B.-A.-Z. Megyei Kirendeltségének igazgatója, Blanár Csilla, az AZISZ intézményvezetője, valamint az intézet dolgozói, volt munkatársai és Némethy András, a Cigánd Városi Művelődési Központ vezetője. A kerek évforduló alkalmából a ricsei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói kedveskedtek egy rövid köszöntővel Erzsike néninek, felkészítőjük Buda Józsefné volt.

A rengeteg virág és a torta mellett Erzsike néninek átadták az Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke által aláírt oklevelet.

Gál Erzsébet 1919. július 7-én született Cigándon egy négygyermekes református családban. 2 fiú- és 1 lánytestvére volt.

A legidősebb fiútestvére, István a Don-kanyarban halt hősi halált. Másik fiútestvére 1965-ben hunyt el. Nővére, Eszter 84 éves korában hunyt el. Erzsike néni nem ment férjhez, nem volt gyermeke, szüleivel élt, akik szintén magas életkort éltek meg, és akiket halálukig gondozott.

Egész életében határozott személyiség volt, mely mai napig jellemzi őt. A cigándi Petőfi Tsz-ben dolgozott talajmunkásként, fizikai munkát végzett évtizedeken át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában