Gyász

2019.08.16. 14:00

Elhunyt az exigazgató, Edelény díszpolgára

Az önkormányzat és a városi könyvtár is megrendüléssel búcsúzik.

Horváth Imre

Hadobás Pál a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel

Fotó: Ádám János

Mély megrendüléssel tudatta Edelény Város Önkormányzata szerdán, hogy Hadobás Pál, Edelény város díszpolgára, a Művelődési Központ és Könyvtár volt igazgatója elhunyt.

Hadobás Pál eredetileg gépésztechnikusként végzett Miskolcon, majd népművelés–pedagógia szakon szerzett diplomát. 1981-ben került Edelénybe a Járási, Nagyközségi Művelődési Központ és Ifjúsági Ház munkatársaként, majd 1982-ben igazgatóhelyettes lett. 1986-ban a művelődési központ igazgatója lett, majd az edelényi művelődési intézmények 1994-es összevonása után a városi könyvtárba került mint múzeumi népművelő. 1999-ben az összevont intézmény igazgatójává választották. Emellett országszerte elismert helytörténészi tevékenységet is folytatott, amelyért több kitüntetés mellett 2016-ban a Magyar Érdemkereszt legfelsőbb fokozatát vehette át az Országházban. Hadobás Pál 2017-ben lett a város díszpolgára, az edelényi képviselő-testület október 23-a alkalmából tartott ünnepi közgyűlésén Molnár Oszkár polgármester adta át a város érdekében kiemelkedő tevékenységet nyújtottaknak az elismeréseket. Mint akkor írták: Edelény díszpolgára több más feltétel mellett az lehet, aki életművével, tevékenységével a településnek hírnevet szerzett. Hadobás Pál pedig éppen így dolgozott négy évtizedet a város közművelődésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában