Aggtelek

2019.08.14. 09:30

A kor követelményeinek megfelelő körülmények

Energetikai fejlesztést és felújítást hajtottak végre a nyári szünetben az aggteleki iskolán.

Marosréti Ervin

Rövidesen élettel telik meg a felújított iskola

Fotó: Marosréti Ervin

A tanév kezdetéhez közeledve lassan befejeződik az Aggteleki Általános Iskola felújítása. A régi épületre nagyságrendileg hatvanmillió forintot fordítanak, amelyből elsősorban energetikai munkákat végeztek, végeznek el. Szeptember elején így az iskolába járó több mint száz gyerek megújult, modern, a kor követelményeinek megfelelő körülmények közé érkezhet.

A tetőn elhelyezett napelemek az elektromos áramot termelik majd.

Járólap az aulába

– A szigetelés nyolcvan százalékban kész, a nyílászárók is ki vannak cserélve, ezekben a napokban az új fűtőtesteket kötik be – árulta el a fejlesztéssel kapcsolatban Horkai István, Aggtelek polgármestere. – A tetőn elhelyezett napelemek az elektromos áramot termelik majd, de annak is örülök, hogy az intézmény aulája is újra lesz járólapozva. Nagyon ráfért már az iskolára ez a rekonstrukció. Hatvan éves vagyok, de szedtünk ki olyan ablakokat is, amik már az én iskolai éveim alatt is ott voltak. Nagyjából huszonöt éve egy-két dolgot kicseréltek, de ilyen teljes körű munka még nem volt az épületen.

A belső munkákat a jövő hét végére be kell fejeznie a kivitelezőnek, hogy a közelgő tanévkezdetre biztonságosan fel tudjon készülni az oktatási intézmény. Horkai István szerint ezzel egyáltalán nem lesz probléma, határidőre minden elkészül.

Összefogás eredménye

– A pályázati forráson túl a tankerület és az önkormányzat is kivette a részét ebből a munkából – folytatta Aggtelek polgármestere. – A jósvafőiek pedig a takarításban nyújtanak nagy segítséget, amiért szintén hálásak vagyunk. Az iskola ugyanis nem csak nekünk fontos, hiszen a környék nyolc-tíz településéről járnak hozzánk gyerekek. A napokban még festenek, az ablakoknál a könyöklőket teszik fel, és a teljes akadálymentesítés is a befejezéséhez közeledik. Szeptember elején így a gyerekeket teljes biztonságban és megújult környezetben fogadhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában