Miskolc

2019.07.13. 19:00

Vidám volt a szombati vasutasnap és juliális

A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója szeretné visszaszoktatni az embereket a vasútra.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Szombaton rendezte meg a 69. Vasutasnapot a MÁV Zrt. Miskolci Pályavasúti Igazgatósága, melyen a világhírű magyar mérnök, Kandó Kálmán születésének 150. évfordulójáról is megemlékeztek. Az ünnepség a Tiszai pályaudvaron kezdődött, ahol megkoszorúzták a vasút atyjának is nevezett mérnök szobrát, majd a Vasutas emlékműnél helyezték el a vasúttársaság vezetői és a miskolci önkormányzat képviselői az emlékezés koszorúit. Itt Papp Gábor, a vasutas emlékhely alapítójának képviselője mondott beszédet. Ezt követően mindenki a Népkertbe vonult, hiszen itt tartották a vasutasnapi juliálist, melyet Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitott meg.

 

Beszédében emlékeztetett, a MÁV a legnagyobb foglalkoztató Magyarországon, és a következő években hatalmas lehetőségek előtt áll a társaság.

– A Miskolc térségi és elővárosi közlekedésben szeretnénk olyan szolgáltatást nyújtani, hogy az emberek visszaszokjanak a vasútra – fogalmazott.

Közben a főzőverseny bográcsaiban már rotyogtak a gulyások. Az egyik vidám csapat tagja, Némethy Péter azt mondta lapunknak, másfél éve dolgozik a MÁV-nál műszaki szakelőadóként. Szereti a munkáját. Igaz, adódnak kihívások, de jó érzés, amikor sikerül ezeket megoldani.

Egy másik csapatban Radeczky Jánosnét szólítjuk meg. Ő 1980-tól tagja a MÁV nagy családjának, és járműgazdálkodó szakértőként dolgozik. Úgy fogalmaz, ő már innen megy nyugdíjba. Munkájának nehézsége, hogy mindennapos operatív feladatokat kíván, de igyekszik mindig minden problémát megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában