Hernádnémeti

2019.07.17. 12:00

Vándorbölcső jár majd kisbabától kisbabáig

Hernádnémetiben elindult a Gingalló babaváró vándorbölcső.

Pap Gyula

A bababölcső ünnepélyesen útra kel

Forrás: ÉM

Útnak indult a vándorbölcső a közelmúltban Hernádnémetiben. A kezdeményezés a környéken szinte egyedülálló, de a mozgalomhoz más városok, például Csepel, Szeged csatlakoztak. A részleteket Brosch Andrea helyi önkormányzati képviselőtől, a mozgalom elindítójától ismertük meg.

– A Gingalló elnevezést azért kapta a mozgalom, mivel a községben ezzel a névvel működik egy kisgyermekeknek szóló, heti rendszerességgel tartandó foglalkozás, ahol a gyermekek mondókákat, dalokat tanulnak. Az első bölcsőt Oroszné Fancsalszki Edinának és férjének, Orosz Tamásnak adtuk át, akiknek augusztusban érkezik az első kisbabájuk.

Elárulták, hogy kislányt várnak, és a Tímea nevet kapja majd. A vándorbölcsőhöz tartozik egy napló, amelybe a házaspár a tapasztalataikról írhat a bölcsővel kapcsolatban, és további jókívánságokat fejezhetnek ki a következő családnak, hisz a bölcső a baba 6 hónapos koráig lesz a családnál, és sorsolás útján majd továbbkerül a következő családhoz.

További vándorbölcsők

– A bölcsőhöz tartozik még egy babazászló, amelyet a család kitűzhet a kapujára, ezzel tudatván a környezetükben élőkkel, hogy megszületett az új családtag. A vándorbölcső vezetésével Hajdu Viktornét bíztuk meg.

Brosch Andrea kérdésünkre elmondta, hogy további bölcsők „elindulása” is várható a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában