Felvételi 2019

2019.07.26. 13:00

Több új hallgató megyénk campusain

A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több mint 5 százalékkal emelkedett, nyilatkozta szerda este a ponthatárok nyilvánosságra hozatala után lapunknak dr. Fekete Sándor tanulmányi szakreferens.

Bánhegyi Gábor

A Miskolci Egyetem standjánál a szerda esti Pont Ott Partin

Fotó: Kozma István

A pótfelvételire való lehetőségről megtudtuk, a www.felvi.hu oldalon keresztül történhet legkésőbb augusztus 7-ig. Csak önköltséges helyekre lehet pályázni, kivéve a Bölcsészettudományi Kar által frissen akkreditált Gyógy­pedagógia alapszakot.

Száznegyven új gólya

– Az ez évi általános felvételi eljárásban 140 hallgató került idén az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusára – mondja dr. Kelemen Judit, az EKE SCC oktatási és kutatási főigazgatója. – Ez a szám magasabb, mint a tavalyi. Azt is látjuk, hogy a változó munkahelyi követelményeknek megfelelően növekszik a levelező tagozati képzések iránti érdeklődés. Sárospatakot nem lehet ma már csupán tanítóképzőként emlegetni, hiszen a kor követelményeinek megfelelően mi is fokozatosan bővítjük képzési portfóliónkat. Az elmúlt néhány évben a régóta működő tanító és óvodapedagógus szakok mellett elindítottuk alapképzésben a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakot, a gyógypedagógia szakot pszichopedagógia szakiránnyal, a programozó informatikus szakot és a szőlész-borász mérnöki képzést, de felsőoktatási szakképzésben turizmus-vendéglátás, szőlész-borász és programtervező informatikus szakembereket is képzünk. Valamennyi szakunkat tudjuk indítani ősszel.

Dr. Kelemen Judit elmondta: akik februárban nem adtak be jelentkezést vagy elmaradtak a ponthatártól, azok a pótfelvételi eljárásban július 29. és augusztus 7. között jelentkezhetnek a meghirdetett költségtérítéses szakokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában