Miskolc

2019.07.19. 19:30

Több diáknak nagyobb helyre van szüksége

Újabb emelettel és nyolc tanteremmel bővítik a református általános iskolát.

Az iskola épülete a bővítés előtt

A megnövekedett tanulólétszám és a csoportbontási igény indokolja a Jókai Mór Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda fejlesztését, amelyet egy újabb emelettel és tantermekkel nagyobbítanak meg.

– Az iskola két épületrészből áll, a főépület az A, a másik a B. Ez utóbbi jelenleg három tanterem, amelynek a tetejére építünk még nyolc új termet. Ennek a fele nagyméretű, a másik négy pedig kisebb, és a csoportbontásra szolgál. Még egy fiú- és egy lány­öltözővel bővülünk a testnevelésórákhoz. A volt parkoló helyén pedig egy műhelyet alakítunk ki – sorolta Vadasné Joó Katalin intézményvezető. – Az átalakításra azért van szükségünk, mert egyre többen jelentkeznek hozzánk, és a két tannyelvűség miatt az angolt csoportbontásban, és a felső tagozatban a matematikát és a magyart is így tanítjuk, és nincs már elég helyünk. Az óratömeg növekedése a pedagógus-létszámarányt is generálja magával. Még nincs kész a tantárgyfelosztásunk, de négy-öt új kollégát biztosan föl kell majd vennünk a többletfeladatok ellátásához.

Egy évig tart majd

Többéves terv valósul meg a jelenlegi fejlesztéssel a Jókaiban.

– A bővítés már 2013 óta, az előző igazgató alatt is felvetődött, az eredeti tervek még akkor készültek. Mi ezeket aktualizáltuk és a jelenlegi igényeknek megfelelően átrajzoltuk. Az építkezés hivatalosan február 5-én kezdődött el, mert akkor kaptunk rá hitelt a kerületi püspökségtől, amelyet hat év múlva kell visszafizetnünk. Néhány területen már elvégezték a bontást, betonozást és kialakították a vízvezetéket. Elkezdték azoknak a részeknek a bontását, illetve új épületrészek elejét és a vasszerkezetet tervezni, ahová egy zsibongót szánunk. Legkésőbb 2020. augusztus 31-én kell átadni az új részleget, mert szeptember 1-jén ott kezdjük az iskolát. Tizenkét konténert vásárolunk, átmenetileg azokban fogunk tanítani – osztotta meg az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában