Szikszó

2019.07.06. 12:00

Szikszón megkezdték a nyári munkát a diákok

Egyre többen akarnak részt venni ebben a programban, és vannak már visszatérők is.

Hagyomány már Szikszón, hogy az önkormányzat a szikszói járás munkaügyi központjával közösen nyaranta megszervezi a diákok számára a nyári munkát, így van ez az idén is.

Szikszó alpolgármestere, Takács Lászlóné – aki évek óta vezeti a diákok nyári munkáját az önkormányzatnál – arról beszélt: a város számára fontos a gyerekek ilyen jellegű támogatása is. Azt tapasztalja, évről évre egyre többen és többen akarnak részt venni ebben a programban, és vannak már visszatérő diákok is.

Két ütemben

Július 1-jétől két ütemben hatvanhat diákot foglalkoztat nyári munkán Szikszó önkormányzata. A nyári munkára a 16–25 év közötti, szikszói lakhelyű, nappali tagozatos, közép és felsőoktatásban részt vevő diákok jelentkezhetnek. Három héten át, napi hat óra munkájukért bért kapnak, ami segítséget jelent a családoknak a szeptemberi iskolakezdéshez, de zsebpénznek is kiváló. Az önkormányzat évek óta olyan feladatokat állít össze számukra, amely során megismerhetik a város életét, munkájukkal hozzájárulhatnak Szikszó közösségi életének fejlődéshez.

– Az önkormányzatunk a munkaszervezésben különös figyelmet fordít arra, hogy mindenki életkorának és személyiségének megfelelő munkát végezhessen – mondta Takács Lászlóné. – Hiszen itt fontos, hogy a gyereknek legyen sikerélménye, átérezze a felelősséget, tudjon megfelelni az intézmények elvárásainak. A munkaszervezés előtt interjúztatunk, kapnak balesetvédelmi oktatást és egyfajta illemkódexet is. Az idén is több helyszínen folyik újra a munka. Az uszodában az intézményvezető felügyeletével vesznek részt a Spongyabob Tábor feladataiban segítőként. A szociális szolgáltató központban a gondozókkal közösen látogatják az időseket. Bevásárolnak, fát vágnak, kertet rendeznek és beszélgetnek az idősekkel. Akik a könyvtári munkát választották, azok leltároznak, katalogizálnak. Az idén a református egyház mellett a görögkatolikus egyház is bekapcsolódott a diákmunkaprogramba, fogadtak diákmunkásokat, akik egyházi táborban és a görögkatolikus egyház arborétumában dolgoznak. Az egyetemisták, főiskolások – ők vannak az idén kevesebben – önálló munkát kaptak, a Szikszó30 kártyát népszerűsítik a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában