Miskolc

2019.07.08. 20:00

Régiségvásár Cirmivel

Tizenkét standon mutatkozott be a Civil Rádió Miskolc kézműves csapata.

Detzky Anna

Régiségvásár Miskolcon

Fotó: Bujdos Tibor

Ezen a hétvégén a régiségvásárnak nem csak a lassabb közlekedést, a pótló buszokat, a tömeget és a kacatok garmadáját köszönhettük. A Déryné utcában a Cirmi – Civil Rádió Miskolc új kezdeményezésére, kísérleti jelleggel kézműves utcát rendeztek be, ahol egyedi készítésű ékszerek, szobrok, kerámiák, grafikák és festmények közül válogathattak a műkedvelők. A csoporthoz további kézművesek, helyi művészek és őstermelők csatlakozását is várják.

A stúdiót támogathatták

- A rádió látókörében tevékenykedő kézműveseknek újra és újra szervezünk vásárt – mondta el érdeklődésünkre Kocsis Emese tervező grafikus, a Civil Rádió Miskolc művészeti vezetője. – Célunk, hogy felületet és megjelenési lehetőséget biztosítsunk azoknak, akik nem rendszeres vásározók és legtöbbször csak a Cirmi rendezvényein vesznek részt. Idén nyáron felvettük a kapcsolatot a régiségvásár szervezőivel.

 

Tizenkét standon kedvezményesen tudnak ma a Cirmi kézművesek kiállítani. Nálam pedig kifejezetten olyan termékek láthatók, amit a rádió adományként kapott művészektől, alkotóktól, felajánlásképpen. Hogyha valaki megvásárolja ezeket, akkor a Cirmi stúdióját és közösségi terének fenntartását támogatja vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában