Szikszó

2019.07.20. 16:00

Óránként százhúszezer dobozt tölt majd meg

A fejlesztésnek köszönhetően a komplexum töltőkapacitása napi hétmillióra emelkedett.

Bájer Máté

Az új gyártósornál

Fotó: Kozma István

Az új gyártósor hivatalos átadását a Szikszó határában lévő komplexumban rendezték. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki beszédében kihangsúlyozta, a HELL története példa arra, hogy a magyar vállalatok is elérhetik azt a hatékonyságot és méretet, amellyel a világgazdaságban is le tudják tenni az ország névjegyét.

Itthon költik el

Az új gép óránként 120 ezer dobozt képes megtölteni. Ez a második ilyen kapacitású eszköz a gyárban. Az új üzemsoron a 250 milliliteres mellett azonban lehetőség nyílik a 330 milliliteres és az 500 milliliteres dobozok töltésére is. A fejlesztéssel a cég tehát bővítheti a termékkínálatát.

 

– Higiéniai és töltéstechnológiai szempontból a világ legmodernebb, sebességét nézve pedig Közép-Európa egyik leggyorsabb gyártósorát hoztuk el Szikszóra – mondta Csereklye Barnabás, a HELL Energy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, aki azt is hozzátette, bár a megtermelt áru nagy részét külföldi piacokon értékesítik, az ebből befolyó összegeket Magyarországon fektetik be. A cég álláspontja szerint a mostanihoz hasonló munkahelyteremtő beruházások különösen fontosak egy olyan hátrányos helyzetű régióban mint amilyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

A 2 milliárdos beruházáshoz a magyar állam 50 százalékos támogatással járult hozzá. Az új töltősor telepítése májusban kezdődött, az eladható termékek gyártása már július óta folyik, és a próbaüzem egészen augusztus végéig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában