Hercegkút

2019.07.22. 08:30

Idén sem unatkoztak a hercegkúti táborlakók

Táborozva ismerkedtek a gyerekek a katasztrófavédelem munkájával.

Habparti a táborban

Idén is megrendezték a már-már hagyományosnak számító katasztrófavédelmi tábort Hercegkúton azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyrészt az iskolások minél jobban megismerkedjenek ezzel a munkával, másrészt pedig talán évek múlva akadnak majd páran, aki a pályaválasztáshoz érkezve maguk is úgy döntenek, ezt a hivatást szeretnék életcéljukként választani.

Felejthetetlen élmények

A gyermekek a hercegkúti táborban eltöltött napok során szakmai felkészítéseken vettek részt. Az egyik délelőtt pedig a bűn- és baleset-megelőzésről szólt a Sárospataki Rendőrkapitányság előadásában. A táborozók elméleti és gyakorlati képzéseken sajátítottak el néhány tűzoltófogást, mint például az osztott sugárszerelést, a mentőkötél felszedését, a tömlőgurítást és a légzőkészülék használatát. Nem maradtak el az egészségügyi ismeretek sem, hiszen az elsősegélynyújtási ismeretek megszerzésére és szinten tartására a mindennapok során is bármikor szükség lehet.

A hagyományoknak megfelelően, a diákok feledhetetlen élményeket szereztek a Zemplén Kalandparkban, majd a sátoraljaújhelyi Börtönmúzeumot látogatták meg. Idén is nagy sikere volt a tanár–diák focinak, amely döntetlennel zárult. Szerdán este már csak egy dolog volt hátra, a Dobble-bajnokság. A szórakoztató, gondolkodási és észlelési képességet fejlesztő játék döntőjét Juhász Péter nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában