óvodafelújítások

2019.07.04. 12:30

Felújítás miatt költöző óvodák

Több mint 2,7 milliárd forintból újulnak meg a miskolci óvodák.

Hegyi Erika

Pakolnak a diósgyőri óvodában, tudtuk meg Szűcsné Machán Diána óvodatitkártól

Fotó: Kozma István

Folytatódik a miskolci önkormányzati óvodák felújítási programja, tudtuk meg a miskolci önkormányzattól. Néhány intézményben az elmúlt években már befejeződtek a munkák, de a legtöbb még csak most kezdődik.

Új óvoda is épül

A miskolci önkormányzat kétféle pályázati forrást vesz igénybe, hogy nevelési intézményeit komfortosabbá tegye. Energetikai felújítások 13 óvodában történtek vagy történnek a következő hónapokban.

 

A fejlesztések célja, hogy az épületek energiafelhasználása csökkenjen. Ennek megfelelően lesz épületszigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje, valamint napelemek telepítése. Ilyen fejlesztések történtek vagy történnek az Éltes Mátyás, az Eszterlánc Néphagyományőrző, a Mesevár, a Diósgyőri, a Napraforgó, a Százszorszép, a Belvárosi, a Leszih Andor úti óvodákban, továbbá energetikai fejlesztéssel is érintett (infrastrukturális fejlesztés mellett) a Stadion Sport Tag­óvoda, a Szeder úti, a Kassai úti, a Bulgárföldi, valamint a Dózsa György úti óvoda. A fenti beruházások összköltsége várhatóan 1 milliárd 667 millió forint.

Egy másik pályázat infrastrukturális fejlesztéseket tesz lehetővé: férőhelybővítést, belső korszerűsítést, felújítást, funkcióbővítést. Ilyen 9 miskolci óvodában történt vagy történik. Ezek a Kossuth Lajos evangélikus óvoda, a Tündérkert, a Weöres Sándor Óvoda, a Stadion Sport Tagóvoda, a Szeder úti, a Kassai úti, a Bulgárföldi, a Dózsa György úti óvoda. Lyukóban pedig új óvodát tervez építeni a miskolci önkormányzat. A fenti beruházások összköltsége várhatóan 1 milliárd 102 millió forint.

Költöztetési terv

A kétféle fejlesztésnek köszönhetően összesen 17 miskolci óvoda újul meg. Az elkövetkezendő öt hónapban hat óvodában történik majd felújítás.

Megtudtuk azt is: a beruházások több ütemben történnek, így a felújítások ideje alatt az óvodai ellátás folyamatosan biztosított marad a költöztetési terv szerinti fogadóintézmények helyszínein.

A fogadóintézmények: Miskolci Avastetői Óvoda, Miskolci Avastetői Óvoda Szilvás úti Tagóvodája, Középszer Tagóvoda, Herman Ottó Általános Iskola, Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda, Zsolcai kapui Tagóvoda, Pitypang Óvoda, Tündérkert Óvoda, Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, Lórántffy Zsuzsanna Tagóvoda, Komlóstetői Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában