20 éves barátság

2019.07.02. 14:30

Érettségi találkozó – már huszonnyolcadszor

1959-ben érettségiztek, 20 éve minden évben találkoznak.

Egyre kevesebben, de minden évben találkoznak

A Berzeviczy Gergely Közgazdasági Technikum Kereskedelmi Tagozatán 1959-ben végzett IV. a osztályos volt diákok június 15-én tartották 60 éves érettségi találkozójukat. A találkozón részt vevők áttekintették a szervezők által készített albumokat, melyek a visszaemlékezésekről, diákélményekről, fényképekről és a korábbi osztálytalálkozókról szóltak.

A 40 éves osztálytalálkozón szembe kellett nézni a kegyetlen valósággal, hogy az idő bizony elszaladt felettünk, s egyre kevesebben tudtunk örülni egymásnak, ezért az évenkénti találkozók megtartását szorgalmaztuk. Ezen osztálytalálkozók 2000-től indultak, családias jellegű, kitűnő hangulatú kirándulások voltak az osztálytársak telkein, a Bükk kirándulóhelyein, valamint a közeli tópartokon, az utolsó öt évben pedig Miskolc különböző éttermeiben. A négy iskolai év és a találkozók összehoztak bennünket, örök barátságok alakultak ki.

A 60. találkozón a pohárköszöntő és finom ebéd elfogyasztása után a kötetlen beszélgetések keretében fényképezésre is sort kerítettünk. A szervezők ismertettek néhány statisztikai adatot: 1959-től 1999-ig 7 ötéves találkozót tartottunk. 2000-től 2019-ig 20, évenkénti osztálytalálkozót rendeztünk, plusz a 2009-es 50. jubileumi évben egy kettős ballagást rendeztünk iskolánkban a végzős diákokkal. Ez összesen 28 találkozó szervezését jelentette. Kellő büszkeséggel kimondhatjuk, hogy volt egyszer egy osztály, az 1959-ben érettségizett IV. a, és az iskola történetében egyedülállóként beszámolhattak 28 találkozó megvalósulásáról, melyek mindig kitűnő hangulatban bonyolódtak le. Végül megemlékeztünk név szerinti felsorolással, egy perc néma felállással az elhunyt tanárainkról és diáktársainkról. Nyugodjanak békében!

Ocsenás István és Nyiri Béla szervezők, Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában