Miskolc

2019.07.08. 15:00

Egy igazi meghatározó miskolci innováció

Új lepárlóberendezést és elcukrosító reaktort adtak át a húszéves Hagyó Kft.-nél.

Detzky Anna

Palkovics László miniszter (jobbra) és Kovács András ügyvezető

Fotó: Vajda János

Az univerzális berendezést a cég új hejőcsabai telephelyén mutatták be szombaton délután. A gép képes gabona- és gyümölcscefréből is aromákban gazdag pálinka lepárlására. Ugyanakkor aromákban szegény, de alkoholban dús – például vodka és más jó minőségű párlat – előállítására is alkalmas, teljesen kontrollált formában.

A friss prototípusokat prof. dr. Palkovics László miniszter avatta fel az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviseletében. A céget Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be.

Sokféle párlat

1999-ben a magyar tulajdonú kisvállalkozásként alakult Hagyó Kft. elkötelezte magát az innováció és magas színvo­nalú technológia mellett. Fejlesz­tési és gyártási tevékenységük a borászati, gyümölcsfeldolgozó és lepárlási technológia terü­letére fókuszál, a nemzeti párlatoktól egészen az illóolajokig.

 

Az amerikai kontinensen tizenegy berendezésük működik, de a szomszédos országokon kívül technológiájukkal jelen vannak Angliában és Indiában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában