Hollóháza

2019.07.08. 15:30

Az idei nyár sem telik el nagy fellépések nélkül

Sűrű napok állnak a hollóházi Csipet Csapat tagjai mögött.

Bánhegyi Gábor

Egy sárospataki fellépésen

Forrás: ÉM

A hollóházi Csipet Csapat annak idején egy picit talán terápiás céllal is alakult. A társaságot alapító Lovas Adrienn elsősorban olyan gyerekeket hívott a csapatba, akik nevelőszülőknél nevelkednek, ezzel is erősítve azt a tudatot, ők nem csupán egy családba, hanem egy nagyobb közösségbe is tartoznak.

Az első „pénzdíj”

Azóta ez a kezdeményezés már jelentősen kinőtte magát, a Csipet Csapatban már nem csupán nevelőszülőknél lévő gyerekek találhatók, de van, ami állandó maradt: a közösséghez való tartozás, az egymásra figyelés érzése és a közös munka öröme. Egyáltalán nem véletlen, hogy a társulatot egyre több helyre hívják vendégszerepelni, különösen azóta, hogy tavaly beválogatták a hollóházi gyerekeket a Pajtaszínház programba, akik a Csalóka Péter darabot adhatták elő Budapesten a Nemzeti Színházban.

– Az elmúlt napok meglehetősen sűrűek voltak a csapat számára – mondja Lovas Adrienn. – Felléptünk Sárospatakon a XII. Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Tábor nyitónapján, ahol tulajdonképpen már visszatérő vendégek vagyunk. Amikor Hollóházára érkezett a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény Szent Erzsébet zarándoklata Orosz Atanáz püspök atya vezetésével, nekik is adtunk egy műsort, de ugyancsak felléptünk Alsóbereckiben a falunapon is.

A legnagyobb élményt az elmúlt napokban egy különös fellépés jelentette.

– Garadnára utazott egy nemzetközi társaság, akiknek a figyelmét felhívták ránk, így megkértek minket, mutassuk be magunkat – mondta a Csipet Csapat vezetője. – A gyerekek a szokott lelkesedéssel léptek fel a vendégek előtt, akiket teljesen elvarázsolt a mieink lelkesedése és odaadása. Szerették volna ezt valamivel honorálni, de nem hoztak magukkal ajándékot. Az egyik vendég azonban feltalálta magát, aznap korábban váltott magának egy dollárosokból negyven dollárt, hogy legyen nála váltópénz, így hirtelen ötlettől vezérelve minden gyereknek adott egy dollárt, ami egy jelképes összeg, de a gyerekeknek ez nagy élmény volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában