Miskolc

2019.07.22. 16:00

Az életöröm és a hála fontosságát hirdették

Idén harmadik alkalommal adott otthont az örömünnepnek Miskolc.

Tajthy Ákos

Miskolcon is igény van az örömünnepre

Fotó: Ádám János

Tai csi bemutató, jóga reiki, Theta Healing konzultáció, családi és ismeretterjesztő programok – csak egy kis ízelítő abból a hatalmas választékból, ami a látogatókat várta a múlt szombaton a Hejő-patak mellett, a harmadik alkalommal megrendezett Miskolci Örömünnepen.

A program megnyitóján előbb a szervezők, Geréné Gál Gabriella, Csincsi Bernadett, Kiss Enikő Virág, Gulyás Tímea, Kovách Réka és Szigethy Gabriella ismertették a nap programját, majd az Avas Táncegyüttes adott egy rövid műsort.

Ezt követően több helyszínen, elkülönülve folytatódtak a programok: a segítőtérben elsősorban testet és lelket segítő szolgáltatásokat nyújtó szakemberek vártak mindenkit, volt egészséges termékeket felvonultató kirakodóvásár, színpadi programok, a gyerekeknek pedig sok és változatos gyermekprogrammal készültek.

Az első örömünnepet egyébként még 2014-ben, Veszprémben rendezték meg. A hiánypótló program célja – akárcsak a miskolcié – , hogy az egészségtudatos családok hasznosan és önfeledten tölthessenek együtt egy örömteli napot szép természeti környezetben.

 

Kálazi Ágnes ötletgazda, a veszprémi program szervezője lapunknak elmondta, a szabadtéren megrendezett programmal a kezdetek óta az a célja, hogy minél szélesebb tömegekhez eljuttassa a program mondanivalóját.

Több mint egy fesztivál

– Különbség van a fesztivál és az örömünnep között. Ez nem egy bulis valami, hanem egy olyan hely, ahol egymáshoz kapcsolódunk szeretettel, öleléssel, érintéssel. Szeretnénk minél többekkel megismertetni azt a fajta örömöt, ami sajnos a mai rohanó világban sokak életéből hiányzik. Apró örömök ugyan vannak, de ezek nem tartósak. Az örömünnep az életörömre, a hálára szeretné ráirányítani a figyelmet – részletezte az ötletgazda, hozzátéve: egyre több településről érkezik az örömünneppel kapcsolatos megkeres.

Miskolc 2016-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, ezt követően 2017-ben folytatták és idén újból megrendezték a programokat – ezt már Geréné Gál Gabriella miskolci szervező mondta el.

– Fantasztikus volt megtapasztalni azt, hogy Miskolcon is mekkora igény van az öröm­ünnepre, hogy mindhárom évben milyen sok önzetlen szervező segítette a rendezvény létrejöttét – tette hozzá Geréné Gál Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában