A múlt értékei

2019.07.16. 19:00

A múlt értékei: tájházat terveznek Arnótra

Várják a helyiek felajánlásait: régi tárgyakat, ruhadarabokat.

Fotó: Ádám János

A múlt értékeit bemutató tájházat hoznak létre Arnóton, miután az önkormányzat sikerrel vett részt a Magyar falu program vonatkozó, a helyi identitás erősítését szolgáló pályázatán. A tájház a falu főutcáján, a Petőfi utca 60. szám alatt létesül, ezt az ingatlant egy másik megnyert, óvodai pályázathoz kapcsolódóan az önkormányzat már korábban megvásárolta.

Októberre tervezik

Az 1930-as években épült népies épület felújítása augusztus hónapban megkezdődik, szeptemberben már be szeretnék rendezni a helyiségeket a régmúlt eszközeivel, az új tájház átadási ünnepségét legkésőbb október elejére tervezik.

Várják a lakosok felajánlásait, eszközeit is, minden olyan tárgyat elfogadnak, ami a falu történelmét hordozza. Egyéni, ingyenes felajánlás alapján leltárba veszik ezeket, például bútorokat, lakásberendezési tárgyakat, így például lócát, asztalt, széket, csizmahúzót, konyhai eszközöket, fali hímzéseket, szoknyákat, blúzokat, szűröket, régi, gazdasági életet, mesterséget, foglalkozást jelképező eszközöket.

 

Már eddig is több felajánlás érkezett. A 2018-ban elhunyt Üveges Mihálynénak az 1950-es évek elejéről származó teljes lánykori stafírungját, valamint a család által, a földműveléshez régen használt eszközeit az örökösök a tájház részére ajánlották fel, ingyenesen.

A felajánlásokat Darnyiné Kövesdi Erzsébetnél vagy a polgármesteri hivatalban tehetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában