tortadizájnverseny

2019.07.28. 10:30

A legjobb torták versenyeznek Szikszón

Ilyen megmérettetésre nem volt még példa Magyarországon.

Horváth Imre

Csodaszép torták versenyeznek majd Szikszón

Fotó: Hornok-Lázár Éva

Nem akármilyen rendezvénynek ad otthont szeptemberben Szikszó városa, ugyanis itt rendezik meg Cake de la Cake néven Magyarország első nemzetközi tortadizájnversenyét.

Önkormányzati támogatás

Az esemény részleteiről pénteken a szikszói önkormányzat tárgyalójában tájékoztattak, ahol Takács Lászlóné alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Sylvia Elba, Londonban élő magyar cukrász, a verseny egyik főszervezője, a nemzetközi versenyek zsűrije beszélt arról, hogy az angliai versenyeken már évek óta megjelentek magyar versenyzők, de hazánk eddig nem csatlakozott a versenyekhez. Ez egy jó alkalom ahhoz, hogy minél több külföldi versenyző jöjjön Magyarországra, és hogy magyarok is kijussanak külföldi versenyekre.

A verseny másik főszervezője, dr. Lenkei Ferencné elmondta, amatőrként kezdett sütni komolyabban néhány éve, majd az ismerősök unszolására jelentkezett az első versenyre, itt találkozott Sylviával, és ekkor vetette fel egy szikszói verseny lehetőségét.

– Megkerestem a polgármester urat, akinek azonnal tetszett az ötlet – hangoztatta dr. Lenkei Ferencné. A versenyt már egy éve szervezik, és hatalmas az érdeklődés az egész országból és a határon túlról is. A tervek szerint 17 kategóriában mérkőznek majd meg a jelentkezők, amatőrök, profik és juniorok külön-külön. Várhatóan lesz többféle torta – köztük free from – tányérdesszert és cukor artictica kategória is, ehető és nem ehető műveket is várnak majd. A versenyműveket készen kell majd bevinni. Az érdeklődők tortajegyeket vásárolhatnak majd a szeptember 14-i Cake de la Cake versenyen, amellyel a kiválasztott süteményt megkóstolhatják.

Irány London és Párizs

– Három kategóriagyőztest támogatunk abban, hogy kijussanak a jövő áprilisi Cake International versenyre Londonba, illetve a junior győztes a Sugar Paris versenyen indulhat – mondta Sylvia Elba. További díjakról is szó esett a sajtótájékoztatón. Takács Lászlóné pedig hozzátette: alpolgármesterként száz tortajegyet vásárol majd, és azt a nyári diákmunkásoknak osztja szét, akik Szikszóért dolgoztak, dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában