Tánc

2019.06.17. 15:00

Újabb két első hely

A taktaharkányi Spry Dance Club Horvátországot is meghódította.

Bánhegyi Gábor

Balról: Visnyánszki Dalma, Visnyánszki Zsanett, Nagy Ivett, Fila Tímea, Kovács „Cini” Annamária

Forrás: A Spry ­Dance Club fotója

Zágráb után ismét dél felé vette az irányt a taktaharkányi táncoslányok csoportja, a Spry ­Dance Club. Pár hete egy zágrábi világversenyen értek el két első helyezést két koreográfiájukkal. Most a horvátországi Novalja várt a lányokra, akik ezúttal sem adták alább, mindkét koreográfiájuk első helyezett lett az International Dance Open 2019 Novalja versenyen, és a gálába is beválogatták a csapatot. Ilyen sikert korábban még nem értek el, ezt Kovács „Cini” Annamária, a csapat koreográfusa is elismerte.

– Nagyon nagy élmény volt ezen a versenyen is részt venni – mondja Cini –, de ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor ennek a versenynek a színvonala nem érte el a zágrábiét. Viszont a szervezés osztályon felüli volt, minden az előre meghirdetett program szerint zajlott, egy perc csúszás sem volt. Kétszer egymás után két koreográfiával is elsőnek lenni nemzetközi versenyen nagy bravúrnak számít. A mi esetünkben kétségtelenül, hiszen a mi hátterünk össze sem hasonlítható más csapatokéval. Hogy csak egy apróságot említsek, minket nem kísér el szurkolói csapat. Sokat számít színpadi jelenlétkor a támogatás. Viszont azt vettük észre, hogy a fellépésünkkor egy-egy jó megoldást, forgást a többi versenyző csapat részéről taps kísérte, ami nagyon jól esett.

Együtt maradnának

Szó esett arról is, hogy a korábban a csoportban táncoló, majd végtagamputálása után visszatérő Fila Tímea jelenléte mennyire befolyásolja a csapat korábbi munkáját.

– Timi jelenléte nagyon sokat jelent a számunkra, elképesztő az az akaraterő, az a pozitív kisugárzás, amit áraszt – monda Cini. – A nézők és az értékelők is elképednek a teljesítményén. A mostani két siker után felvetettem a lányoknak, hogy tudva azt, lesz, aki tovább tanul Egerben, Timi is ősztől újra munkába állhat, maradjon-e együtt a csapat, vagy itt a csúcson hagyjuk abba. Egyelőre pozitív visszajelzések vannak, így továbbra is együtt maradunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában