Miskolc

2019.06.10. 11:00

Új kutyafuttatót adtak át a Győri kapuban

A Szinva mellett kialakított területtel együtt már három zárt futtató található a városrészben.

Tajthy Ákos

Fotó: Vajda János

Új zárt kutyafuttatót alakítottak ki a Győri kapuban, a Kavics utca-Gálffy Ignác-Szinva közötti területen. A négyszáz négyzetméteres létesítmény dr. Nagy Ákos és Hollósy András, a terület önkormányzati képviselői adták át még múlt hétvégén.

– Február 1-én érkezett be hozzánk a zárt kutyafuttatóval kapcsolatos lakossági igény, melyet jelentős számú aláírással is megerősítettek az itt élők. A területen egyébként korábban egy nyílt kutyafuttató volt, viszont képviselőtársammal úgy döntöttünk, a helyiek, főként a gyermekek és természetesen kutyák biztonsága érdekében jogos a lakók igénye, így az ügy mellé álltunk – mondta Hollósy András.

A képviselők elmondták, öröm számukra, hogy az előkészítő munkákkal, tervezéssel, engedélyezéssel együtt is mindössze néhány hónap alatt valósult meg a kutyafuttatót. A beruházás összértéke bruttó egymillió forint, melyet a két önkormányzati képviselő beruházási alapjaikból fele-fele arányban biztosított.

 

– Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kutyafuttató szükséges volt, mint az, hogy a helyi kutyások már az átadóval párhuzamos birtokba vették azt – tette hozzá Hollósy András, aki elmondta: a területre a következő hetekben padot, és szeméttárolókat is kihelyeznek.

A Győri kapuban a Szinva mellett átadotton kívül még két zárt kutyafuttató üzemel: egyik a Szent Anna tér környékén, a másik pedig a Zoltán és az Andor utca kereszteződésében található. Ezen kívül több nyílt futtató is működik a városrészben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában