Bántalmazás vádja

2019.06.01. 10:00

Mégsem hibázott az alacskai óvó bácsi

Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette az eljárást Mezey Attila alacskai óvodapedagógus ellen.

Hegyi Erika

Forrás: A pedagógus fotója

Mint arról többször is írtunk 2018 szeptemberében munkáltatói és rendőrségi eljárás indult testi bántalmazás vádjával az óvó bácsi ellen az egyik új kisgyerek szüleinek feljelentése alapján. Az intézmény szülői közössége azonnal Facebook-közösséget hozott létre. „Kiállunk Mezey Attila óvodapedagógus mellett” címmel. A pedagógus végig tagadta a vádakat, és most örömmel tudatta a közösségi oldalon, hogy a napokban megkapta a rendőrség határozatát az eljárás megszüntetéséről.

Lapunknak elmondta: az ügyben azért vállalta föl a nyilvánosságot, mert szeretett volna példát mutatni, és lelket önteni azokba a pedagógusokba, akik hasonlóképpen jártak vagy esetleg a jövőben ilyen helyzetbe kerülnek.

– Nem szabad elsőre rábólintani a munkáltató ajánlatára, hogy közös megegyezéssel megszüntesse a munkaviszonyát. Ha valaki tudja, hogy ártatlan, akkor ki kell állnia az igazáért és harcolni kell. Felettem a feljelentést tevő szülő egy nap után pálcát tört, hiszen a gyereke második nap volt az óvodában, amikor azzal ment az édesanyjához, hogy az óvó bácsi megpofozta. Aztán a vádiratban már azt is állította, hogy a nyakánál fogva felemeltem a kisfiút. Ilyesmi nem történt – mondta Mezey Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában