Bornapok

2019.06.12. 13:00

Látogatói rekord Tokajban

A tavalyi rendezvény után újra látogatói rekordot döntött Tokajban a bornapok.

Erdős József

Fotó: Oláh Petra

Az idén négynapos, a pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett fesztiválon három színpadon és számos alternatív helyszínen várták a látogatókat.

A pénteken kezdődött és hétfő estig tartó fesztivál legnagyobb „dobása” idén az első nemzetközi sztárvendég koncertje volt. A Mr. Presdident nevű formáció énekese, a Lazy Dee művésznéven dolgozó Delroy Rennalls volt. A Coco Jumboo című dalukkal az európai toplistákat a ’90-es évek közepén uraló német együttes frontembere miatt több ezer vendég érkezett Tokajba, hogy élőben lássák és hallják őt. Sokat ugyan magyarul nem szólt a közönséghez, de a fellépést követően elmondta, hogy jól érezte magát a hegyaljai kisvárosban és mindig öröm neki, hogy még huszonhárom évvel később is tudják a dalait.

A koncertek sorát a magyar zenekarok legjobbjai is erősítették. Szombat este a New Level Empire, hétfőn pedig a Follow the Flow játszott a színpadon, és népszerű volt a közönség előtt a Vasovski Live is, akik az elektronikus zenei stílusokat a klasszikus hangzással párosítva varázsoltak különleges hangulatot. A rendezvény másik színpadán, a Borteraszon helyi kötődésű vagy környékbeli előadók léptek fel, míg a harmadik, úgynevezett Kis­színpadon rock- és alternatív zenekarok koncerteztek.

Nyárindító rendezvény

A Tokaji Bornapokat évek óta hagyományosan június első hétvégéjén tartják. Az idén a pünkösddel összhangban a megszokottnál egy nappal tovább tartott, így a helyieknek és a városba látogatóknak is volt alkalmuk bőven a kikapcsolódásra. Posta György, Tokaj polgármestere a rendezvény zárónapján elmondta, örül neki, hogy a Kulturális és Konferencia Központ, a Tokaji Városüzemeltető Szervezet, a Tokaji Múzeum és a Tokaji TDM munkatársai egy olyan fesztiválprogramot állítottak össze és bonyolítottak le a négy nap alatt, ami az ország bármely nagyvárosában megállná a helyét. Hozzátette, a kisváros egyébként is sok vendéget vonz a nyári időszakban, a fesztivál pedig erősíti azt a törekvést, hogy tartalmasan teljen el a turisták és a helyben élők pihenése.

Folytatás októberben

Bár a városi nagy rendezvények közül a Bornapok számít a kisebbnek, idén szemmel láthatóan látogatási rekordot döntött. A szervezők pedig megkezdték a felkészülést az ősszel tartandó Szüreti Napokra. Október első hétvégéjén garantáltan megtelik újra a tokaji Kossuth tér, amikor sokak mellett a Delta zenekar, Zoltán Erika, a Kozmix és a Magna Cum Laude is fellép majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában