Amper Felvételi Juniális

2019.06.15. 19:00

Közösségépítés Juniálissal

Sztárfellépőkkel köszöntötte leendő diákjait az Amper Felvételi Juniálison a Miskolci Egyetem.

Detzky Anna

Ismerkedés a technika csodáival (balról): Vidó Cintia, Barta Mátyás, Hegyi Luca

Fotó: Ádám János

A tavalyi hagyomány folytatásaként idén is megrendezték az Egyetemvárosban pénteken a fiatalos rendezvényt. Színes programokkal és ingyenes koncertekkel mondott köszönetet a Miskolci Egyetem a felvételiző középiskolásoknak, hogy az intézményre esett a választásuk.

 

Idén is fesztiválhangulattal és kültéri játékokkal várták a leendő diákokat. A szórakozás mellett bepillantást nyújtottak az egyetemi közösség életébe, és lehetőséget teremtettek arra, hogy ismerkedjenek a felsőoktatás világával, találkozzanak oktatókkal, hallgatókkal és megtapasztalják, hogy érdemes idetartozni. A végzősök mellett meghívták a régió 11. évfolyamos diákjait, hogy kis ízelítőt kapjanak a campus hangulatából már a 14 órás kapunyitástól, bár a hivatalos megnyitó csak 16.45-től volt.

Az informatikáé a jövő

A kora délután szállingózó fiatalokat, hangolódásuk közben választásukról faggattuk.

– Azért jöttem el erre a rendezvényre, hogy megismerjem kicsit a Miskolci Egyetemet belsőleg is. Bár már voltam itt, de akkor előadásokat tartottak. Ezen az alkalmon viszont a közösségi oldaláról ismerhetem meg a közeget. Abban is reménykedem, hogy kapcsolatokat tudok itt teremteni, ami a jövőben még hasznos lehet számomra. A választásomnál fő szempont volt, hogy közel legyen, ahol tanulok. A szüleim is ezt javasolták, mert édesapám idejárt, sokra vitte és szívesen emlékszik vissza diákéveire. Úgy gondolom, hogy országosan is eléggé elismert ez egyetem. Informatika szakra jövök. A mai társadalom olyan szinten átalakulóban van és a technika annyira gyorsan fejlődik, hogy az informatikai tudásra mindig szükség lesz a jövőben, ezért is döntöttem emellett – osztotta meg Csoma Árpád földesista diák.

Szép és barátságos

– Számomra egyelőre még nem aktuális a felvételi, de kitört a vakáció, és szívesen eljöttem a jó koncertek miatt. A Miskolci Egyetem egyébként azért érdekel, mert Nyékládházán élek és ez van hozzánk legközelebb, meg szimpatikus, hogy családias a légköre, amúgy jogásznak készülök – tette hozzá Pásztor Áron, szintén a Földes Ferenc Gimnáziumból.

Messzebbről is szívesen jönne Miskolcra tanulni, mert egy salgótarjáni rendezvényen megfogta az Egészségügyi Kar légköre.

– Szeretném megnézni, hová fogok járni, és kíváncsi vagyok erre a programra, hogy hogyan valósítják meg. A Miskolci Egyetem szerintem gyönyörű és nagyon tetszik, hogy minden egy helyen van a campuson belül, és barátságos. Magyarnándori vagyok, az északi határtól 15 kilométerre lakom, úgyhogy 3 és fél órát utaztunk, hogy eljöjjünk a Juniálisra. Gyógy­tornász és fizioterapeuta szakra jelentkeztem. Később a szülőfalumban szeretnék majd praktizálni, mert ott nagyon sok beteg ember él és velük szeretnék foglalkozni – mondta el érdeklődésünkre Vidó Cintia, aki jelenleg Balassagyarmaton tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában