Miskolc

2019.06.04. 07:30

Fizikai kísérletei lebilincselőek

Tepliczky István, a Herman Ottó Gimnázium tanára is Ericsson díjas.

Hegyi Erika

Az Ericsson Magyarország idén huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Mint minden évben, idén is összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetségek gondozásáért.

Az idei évben rendkívül sok vidéki tanár részesült az elismerésben, közöttük Tepliczky István, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium fizikatanára, aki a gimnázium természettudományos laborjának vezetőjeként számos lebilincselő kísérlettel népszerűsítette a fizikát az iskolájában, a városi- és megyei- fizikaversenyeken, valamint Erdélyben is. Ezek mellett diákjai Törő Gábor Megyei Szakközépiskolai Fizikaversenyeken 1994 óta több első és második helyezést szereztek. A tanár úr e-learning tananyagokat, videókat készített, hasznos szakmai információkat tartalmazó saját honlapot működtet, rendszeresen kísérleti bemutatókat tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában