Miskolc

2019.06.06. 16:30

Elkelne még jó néhány okoslámpaoszlop

Az első okososzlopot az ÉMÁSZ ajándékozta Miskolcnak.

Szaniszló Bálint

Néhány héttel ezelőtt az ÉMÁSZ fennállása 125. évfordulója alkalmából egy okoslámpaoszlopot ajándékozott a társaság Miskolcnak. A sokfunkciós oszlopot a Zenepalota előtt, a Bartók téren állították fel és helyezték üzembe.

Sok funkcióval

Az okoslámpaoszlop funkciói komplex módon járulnának hozzá Miskolc városfejlesztési terveihez. S korszerű LED-es közterület-világítási funkció mellett képes wifiszolgáltatást is nyújtani, rendelkezik mobiltelefon-töltési lehetőséggel és – nem utolsósorban – térfigyelő kamerával. A lámpaoszlop arra is alkalmas, hogy 220 volttal működő elektronikai berendezéseket – például elektromos kerékpárt töltsenek vele.

A miskolci közgyűlés áprilisi ülésén foglalkozott az okoslámpaoszlop dolgával. A Bartók téren elhelyezett oszlopon lévő térfigyelő kamerát bekapcsolták a városi kamerarendszerbe, és immár a közbiztonságot is szolgálja.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a város más pontjain is szükség volna hasonló intelligens oszlopokra, az önkormányzat igyekszik megtalálni ennek lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában