Fesztivál

2019.06.28. 08:30

Az élet értékeiről szól az idei MIÉRTT fesztivál

A belvárosba, az Erzsébet térre és környékére költözött a fiatalos keresztyén rendezvény.

Detzky Anna

Egy korábbi találkozón

„A péntektől vasárnapig tartó népszerű esemény célja, hogy a város különböző felekezetei és gyülekezetei bemutatkozhassanak és megmutathassák egymás iránti testvéri szeretetüket, egységüket. Az első MIÉRTT Fesztivál 2016 nyarán volt, és azóta hagyományteremtő módon évről évre ismétlődik június utolsó hetében, az Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség miskolci gyülekezetei szervezésében. Ebben az évben a belváros egyik leglátványosabb pontja, a szép és hangulatos Erzsébet tér a fesztivál helyszíne. A Vasárnapi Iskolai Szövetség gyermekprogramokat szervez a 13 év alattiak számára a rendezvény ideje alatt, ennek helye az Avasi Református Gyülekezet terme, így a szülők felszabadultan vehetnek részt ezeken az alkalmakon. A borsodi megyeszékhely a nyitott kapuk városa, amelynek kapui most megnyílnak a Teremtő felé is” – olvasható a fesztivál műsorfüzetében.

Több az élet…

Az idei Több az élet… mottó, arra szeretné emlékeztetni a résztvevőket, hogy fölösleges aggódni a mindennapokért, mert azok úgyis Istentől függnek és Ő gondoskodik rólunk, amit a fesztivál tanításokon, bizonyságtételeken és dicsőítéseken keresztül igyekszik átadni. Az egyik szervező a következőképpen magyarázta ezt: ,,A földi életünk célja nem csupán a biológiai létünk fönntartása. Jézus azt mondta, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem Isten igéjével is. Ez által ismerhetjük föl, hogy örök életre vagyunk teremtve, de nem mindegy, hogy azt hol töltjük el. Ha elfogadjuk Isten megmentő szeretetét, amit Jézusban kínált föl számunkra, akkor vele végtelen mennyei közösségben élhetünk. MIÉRTT ne történne most, ezen a találkozón megtérés, őszinte Isten felé fordulás, teljes életváltozás, elindulás a teljesség felé?” – vetette fel dr. Mészáros Kálmán baptista lelkipásztor, egyháztörténész, teológiai tanár.

Kegyelemből kapjuk

A rendezvényre meghívták a sajósenyei „FÉSZEK” Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthonának tagjait is.

„A fogyatékkal élők világában sok gyengeség koncentrálódik. Vannak, akik meg is kérdezik: Mi az ő életüknek a célja? Valóban, mi az emberi lét értelme? Bizonyos, hogy nem csupán az iskolai végzettség, nem csupán a karrier. Nem mutatható ki grafikonon, tonnában, köbméterben, forintban, kitüntetésekben. A földi lét mindenekfelett álló értelme: jogosultságot szerezni a kegyelemből nyert örök életre, beszélni erről, megélni ezt, és másokat is Jézushoz vezetni. Minden egyéb csak másodlagos” – jelentette ki Kövér Imre, az otthon vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában