Elismerés

2019.05.31. 13:00

Pro Natura emlékplakettet kapott a túravezető

Pogorisky György Pál, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság túravezetője munkájának elismeréseként, a földalatti természeti értékek megőrzésében kifejtett tevékenységéért, a barlangok bemutatásában, népszerűsítésében, és azok megóvásában végzett három évtizedes elhivatott munkájáért kitüntetésben részesült.

Horváth Imre

Forrás: MTI

A Pro Natura emlékplakettet Kecskeméten, a Magyar Nemzeti Parkok Hete megnyitóünnepségén Nagy István agrárminiszter és Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára adta át.

„Pogorisky György Pál 1989-ben kezdett el dolgozni az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságnál, mint túravezető. Munkája mellett folytatta középfokú tanulmányait, elvégezte a barlangi idegenvezetői tanfolyamot, hogy a szakmai tudását elmélyítse.

Mindig is szerette a föld alatti világ titokzatosságát, szépségeit, szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, mélyíti mind a mai napig. Barlangok iránti szeretete, elhivatottsága, a látogatókkal szemben tanúsított türelme kimagasló.

1995-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította az Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangjait, az ezt kihirdető rendezvény lebonyolításában aktív szerepet vállalt. Közel 30 év alatt számos kisebb-nagyobb rendezvény sikeres lebonyolításban vett részt, munkáját nagy elhivatottsággal végzi, segítségére mind a kollégái, mint a látogatók mindenkor számíthatnak” – írják a nemzeti park honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában