Jótékonyság

2019.05.31. 19:00

Jótékonysági koncerttel (is) ünnepel a nyolcszáz éves Múcsony

Folytatódik a Szalkai Dávid életét segítő jótékonysági akciók sora.

Tajthy Ákos

Második alkalommal rendeznek jótékonysági koncertet június 2-án, délután öt órától Múcsonyban a településen élő és súlyos betegségben szenvedő Szalkai Dávid megsegítésére. Az ötletgazda, a 2012-es „Csillag születik” felfedezettje, Juhász Marci, aki szintén Múcsonyban nevelkedett, és ily módon szeretné támogatni beteg barátját, akinek csupa küzdelem az élete.

Szalkai Dávid gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved, s hosszú évek óta ágyhoz és lélegeztető géphez kötve éli a mindennapjait. Ennek ellenére vidám, optimista és törekvő, hiszen nemcsak az általános iskolát végezte el, hanem barátai, családja és egykori középiskolája támogatásával le is érettségizett.

Szülei emberfeletti küzdelmet vívnak a mindennapokért, hisz szemük fénye folyamatos, egész napos gondozása fizikailag és anyagilag is nagy terhet ró rájuk.

Nem az első

Nem ez az első jótékonysági célú kezdeményezés, mellyel Dávidnak próbálnak segíteni. 2015 májusában az Újkazinci Baráti Kör és a Borsod-Média Ügynökség „Nem adom fel!” címmel egy nagyszabású és óriási sikert hozó jótékonysági estet rendezett Kazincbarcikán Dávidért. Emellett több kisebb akcióval, adománnyal is segítették és segítik a családot civilszervezetek, magánemberek.

Az elmúlt esztendőben a Nomad együttes énekese, Juhász Marci is tett egy nemes kezdeményezést és rendezett egy csodálatos akusztikus koncertet. Ezen önkéntes adományokat gyűjtött Dávidnak, kicsit megkönnyítve néhány hét és hónap anyagi terheit.

Akkor és ott ígéretet tett a folytatásra, így idén június 2-án, a fennállásának 800. évfordulóját ünneplő Múcsony nagyközség ünnepi eseményének részeként, az önkormányzati program zárásaként rendezik meg a „Minden élet számít!” című jótékonysági koncertet

Marci ajándéka

Mint megtudtuk, ez Marci, valamint segítőinek, együttműködőinek ajándéka a közelmúltban 29. születésnapját ünneplő zene-és sportrajongó fiúnak, Dávidnak, s családjának.

A délután ötkor kezdődő koncertre belépőjegy nincs, az ötletgazda és a szervezők a Szalkai Dávidnak szánt önkéntes adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládába várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában