Avatás

2019.05.07. 20:00

Irodaépületet és csarnokot avattak

Új telephellyel gazdagodott a miskolci hulladékgazdálkodási cég.

A létesítmény avatása

Fotó: Kozma István

Több mint hétszázmillió forintból épült fel az NHSZ Miskolc Kft. új irodaépülete és csarnoka. A létesítményeket kedden ünnepélyes keretek között adták át a hulladékgazdálkodási cég Sajószigeti úti telephelyén.

Mérföldkő

Az eseményen Dr. Benkő Tamás jogi és koordinációs ügyekért, valamint közműszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár a hulladékgazdálkodási terület elmúlt években történt átalakításának lépéseit idézte fel. Hangsúlyozta, ennek része volt a lakossági közszolgáltatás nonprofit cégekbe szervezése, illetve a területen működő, korábban külföldi tulajdonban lévő cégek állami tulajdonba vétele is.

 

„Az elmúlt években az országgyűlés, illetve a magyar kormány is több stratégiai döntést hozott a hulladékgazdálkodás hatékonyságának a javítása érdekében. Örömteli esemény most egy olyan projekt átadóján lenni, mely szintén ezt a célt szolgálja, és ami a korábbi ezen döntések nélkül nem valósulhatott volna meg.”

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás fontosságáról beszélt, mint mondta, öröm számár, hogy a területen ma már hazai tulajdonban lévő cégek dolgoznak.

Mérföldkőnek nevezte a létesítmények átadóját Nemcsek Tibor, az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója is.

„Öröm számunkra, hogy a Miskolccal történt megállapodás szerint a város is segíti a céget az ipari hulladékgazdálkodásban. Ma egy olyan létesítményt adunk át, ami ezt segíti.”

Kis Péter, az NHSZ Miskolc Kft ügyvezető igazgatója hozzátette, reményeik szerint ősszel újabb beruházást adhatnak át, mellyel „újabb igen komoly lépést tesznek a hulladékgazdálkodás területén.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában