uniós pályázat

2019.05.22. 08:30

Ingyenes wifihálózat jár a nyertes településeknek

Három falu nyert, három település pedig tartaléklistán van.

Bánhegyi Gábor

Nem lesz akadálya az okostelefon használatának

Forrás: Getty Images

Újabb 3400 európai, köztük 63 magyarországi település létesíthet ingyenes wifi, azaz vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat egy európai uniós finanszírozási program keretében.

Minden nyertes önkormányzatnak 15 ezer euró, azaz mintegy ötmillió forint áll majd a rendelkezésére. Cserébe három éven keresztül ingyen kell üzemeltetni a wifipontokat.

Megyénk települései közül Bodrogkeresztúr, Taktaharkány és Taktaszada nyert, Alsózsolca, Felsőzsolca és Mád pedig tartaléklistára került.

„Hivatalos értesítést még nem kaptunk, de természetesen örülünk annak, hogy a nyertesek között vagyunk” – mondja Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere. – „Jelenleg zajlik egy turisztikai fejlesztésünk, majd megnézzük, annak a koncepciójába miként tudnánk ezt beépíteni. Ha ez sikerül, akkor a faluházban lenne a wifipont, ahol most az info-pontunk is üzemel.

„A hivatalos értesítésre még várunk” – mondja Filep András, Taktaszada polgármestere. – „A wifipontot a helyi művelődési központban fogjuk kialakítani, így ott és annak az épületnek a környékén lehet majd ingyenes internet-hozzáféréshez jutni.”

Nagy segítség

„A pályázat hároméves kötelező üzemeltetést ír elő, de településvezetőként úgy gondolom, egy ilyen lehetőséggel felelősség is jár, ezért szeretnénk majd a pályázatban előírt idő után is tovább üzemeltetni a wifipontot, hiszen a településen élők közül sokan hátrányos helyzetűek, akinek ez is nagy segítség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában