Miskolc, Sajóbábony

2019.05.22. 18:58

Futók segítik a beteg gyerekek gyógyulását

A nevezésből befolyt összegből szépítenék az osztály régi épületét.

Tajthy Ákos

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának kis betegeit segíti az a jótékonysági futóverseny, melyet a Sok Kis Kéz Közhasznú Egyesület által szervez május 25-ére Sajóbábonyba. A program részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.

Teljes összhangban

Dr. Révész János a kórház főigazgatója köszönetet mondott a szervezőknek a támogatásért, valamint a Miskolci Törvényszéknek is, akik az akció mögé álltak.

– Az Országos Bírósági Hivatal idén meghirdette az egyensúly évét, melynek keretén belül, a karrier, a család és az egészségmegőrzés hármasára hívjuk fel a figyelmet. Ezzel a céllal teljes összhangban van a kezdeményezés is, ezért támogatjuk – ezt már dr. Répássy Árpád elnök mondta, aki hangsúlyozta, a megmérettetésen a törvényszék több munkatársa is indul.

Dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvos kiemelte, az osztályon fekvő gyermekek nemcsak kedvezményezettjei a versenynek, hanem résztvevői is lesznek a szombati programnak. „Bízunk benne, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően kicsit javítani tudjuk a körülményeket az osztályunk öregebb épületében is.”

Gulyásné Pásztor Mónika egyesületi titkár hozzátette, az előnevezési időszakban több mint százhúsz futó jelentkezett a versenyre, ahol 2, 5 és 10 kilométeres távokon lehet majd indulni. A gyermeknapi program pedig kézműves foglalkozással, valamint a Mályi Madármentő Állomás, és a Csodalélek kerekesszékes tánccsoport műsorával várja majd a kicsiket.

A program végén dr. Révész János támogatói emlékplakettet adott át Gulyásné Pásztor Mónikának és dr. Répássy Árpádnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában