Futóverseny

2019.05.21. 12:00

Fuss a Népkertért szombaton!

A miskolci Népkertben létesítendő futókörért rendeznek egy érdekes futóversenyt e héten szombat délelőtt.

Illusztráció

Forrás: ÉM

A Maradj Miskolcon Alapítvány és a Népkerti Kerekasztal szervezésében szombaton a miskolci Technika Házától indul a verseny, amely több kategóriában és több rajttal a Népkert sétányain folyik majd. A cél, hogy egy futóközösség jöjjön létre, amely támogatja egy, a Népkertbe tervezett rugalmas borítású, világítással ellátott futókör létrehozását.

A verseny házigazdája a Tudomány és Technika Háza, itt lesz a rajt-cél és a regisztráció. Az előnevezések ugyan már lezárultak, de lehet a helyszínen is nevezni szombaton nyolc és kilenc óra között. Összesen 4 kategóriában lehet indulni: 5 km-es felnőtt, 3 km-es kamasz, 1 km-es kölyök, illetve családi versenyben. Az első futam 9.30 kor indul.

A nevezés pénzdíjas, de sok nyeremény várja a befutókat. A verseny szakmai támogatója és mentora a miskolci Marathon Club – a honlapjukon megtekinthető az eddig nevezettek listája és minden szükséges információ a versenyről, csakúgy, mint a technikahaza.hu-n is.

A már most kétszáz feletti induló mellé még van lehetőség a helyszínen regisztrálni az Észak-Magyarország által is támogatott versenyen, ahol Tóth Judit ismert miskolci személyi edző tart bemelegítést, és dobzenekar fogja még nagyobb teljesítményre sarkallni az indulókat. Érdekesség a családi kategória, ahol a korosztályok vegyesen indulhatnak.

A szervezők úgy tervezik, hogy a versenyt minden évben megtartják, és gondolkoznak egy őszi futamon is a Népkert csodás környezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában