EP-választás

2019.05.26. 20:39

EP-választás – Egy kivizsgálandó panasz a TVI előtt

A délután folyamán több párt is azt jelezte a közösségi oldalon, illetve nyilatkozták portáloknak, hogy feljelentést és panaszt tett a választás rendjének megsértése miatt. Minden esetben arra hivatkoztak, hogy aktivisták szállították a roma szavazókat a kisbuszokkal a szavazókörökbe, illetve, hogy megmondták kire kell szavazniuk.

Fotó: Ádám János

Érdeklődtünk a voksolás lezárulta után dr. Kovács János megyei főjegyzőnél, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda vezetőjénél, aki elmondta, két bejelentést kaptak, ebből egy olyan van, amely kifogás szintű, így a TVI-nek ki kell vizsgálnia. A főjegyző megerősítette, hogy gépjárművel szervezett utaztatás a panasz, a vizsgálat fogja kideríteni, hogy van-e valóságalapja.

Rendben folyik a szavazás az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnapi ülésén.

Arra, hogy sajtóhírek szerint a záhonyi határátkelőnél harminc odavezényelt rendőr segíti a Magyarország és Ukrajna közötti határellenőrzést, Pálffy Ilona elmondta: sok, Ukrajnában élő és a magyarországi választáson szavazati joggal rendelkező választópolgár kérte, hogy Záhonyban vagy Kisvárdán személyesen vehesse át a szavazási levélcsomagot és ott adhassa le szavazatát.

Hozzátette: azok az ukrán-magyar kettős állampolgárok, akiknek van állandó magyarországi lakcímük, a lakóhelyük szerinti szavazókörben szavazhatnak, de levélben nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában